Si ets 'Gamer', avui és el teu dia, felicitats!

Celebra el Dia Mundial del 'Gamer' amb les novetats 2023

Coneix el món 'Gamer' de ben a prop

Abril Benítez

Ser 'Gamer' ha estat sempre de moda, tot i que, abans no li posessin aquest nom i les connotacions que impliquen són diferents a les de fa uns anys, on no t'hi dedicaves professionalment i no cobraves per fer-ho. En aquest article descobriràs el món 'Gamer' i les seves novetats.

Qui més qui menys, ha passat hores jugant a jocs de videoconsola o PC: 'Super Mario Bros', 'Donkey Kong', 'The Legend of Zelda', 'Call of Duty', 'Animal Crossing', 'Valorant'... I des de fa uns anys, el món dels videojocs també s'ha expandit a l'àrea dels mòbils amb jocs com 'Candy Crush', per exemple.

Cada vegada hi ha més persones interconnectades per jugar a videojocs en línia, d'aquesta manera podem conèixer gent de diversos indrets del món a través d'un videojoc. La varietat de temàtiques en el món dels videojocs cada vegada és més gran i això ofereix una major viabilitat a l'hora d'introduir-te en el món 'Gamer'.

Però, què és un 'Gamer'?

Segons 'Obicex' és una persona que juga habitualment als videojocs i hi dedica bastant de temps. Tot i que, amb això, no n'hi ha prou i per considerar-se un 'Gamer' has de dedicar-t'hi professionalment i cobrar per fer-ho. 

Els 'Gamers' solen formar equips i van a competicions i esdeveniments professionals.

Les dones 'Gamer' i les agressions

També s'ha fet molt ressò envers les 'Gamers' femenines, les quals, pateixen assetjament i vexacions masclistes contínuament, només per ser dona i jugar a videojocs. Moltes d'elles, decideixen jugar amb un pseudònim masculí per evitar agressions masclistes. Aquestes conclusions s'han extret de diversos estudis com l'informe CIMA 2022,'Estudi sobre els estereotips, rols i relacions de gènere: diagnòstic i solucions per promoure canvis en la indústria del videojoc' i, 'Riscos de la bretxa digital de gènere entre els i les adolescents'.

Novetats de setembre 2023

Els llançaments per a PC

Us deixem les novetats que us esperen per aquest setembre 2023, segons 'Vandal, de 'El español''. Algun d'aquests videojocs a part d'estar disponible en versió PC també ho estarà en diverses videoconsoles. L'ordre de la llista apareix per ordre de llançament.

'Starfield', 'The Crew Motorfest', 'Lies of P', 'Mortal Kombat 1', 'Payday 3', 'Bud Spencer & Terence Hill - Slaps And Beans 2', 'Mineko's Night Market', 'Infinity Strash: Dragon Quest The Adventure of Dai', 'EA Sports FC 24' i 'Dune: Spice Wars'.

Novetats de setembre 2023 per videoconsoles, segons 'Eurogamer'

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i Switch. No tots els jocs esmentats a la llista faran el seu llançament al setembre en totes les videoconsoles, només en algunes.

'Bomb Rush Cyberfunk', 'Chants of Sennaar', 'Baldur's Gate 3', 'NBA 2K24', 'Fae Farm', 'The Crew Motorfest', 'Super Bomberman R2', 'Lies of P', 'Disney Spetorm' i 'Robocop: Rogue City', entre molts altres.

Novetats per a smartphones el setembre de 2023

'Final Fantasy VII' i 'Montser Hunter Now'.

Així doncs, teniu un munt de videojocs nous per provar durant aquest setembre, juguis amb PC, smartphone o videoconsola. Desitgem que passeu una jornada 'Gamer' d'allò més divertida!