Rabbit, el nou dispositiu IA que acabarà amb els telèfons mòbils

Aquest nou dispositiu basat en la intel·ligència artificial, ara és un complement del mòbil, però acabarà essent el seu substitut?

Econòmic, molt intuïtiu i intel·ligent

El nou aparell que substituirà el mòbil: Rabbit R1

El nou aparell que substituirà el mòbil: Rabbit R1 / rabbit.tech

Luis Alloza

Els mòbils s'han tornat indispensables en les nostres vides. Ara en comptes de dir, els nens neixen amb un pa sota l'aixella, podem dir, els nens neixen amb un mòbil sota l'aixella. Sembla molt desbaratat, però no ho és tant. Cada vegada els adults faciliten a una edat més primerenca el telèfon mòbil als menors d'edat, amb les repercussions que això tindrà en la seva vida. Però, qui és que no va amb el mòbil al gimnàs, a la feina o el fa servir com a despertador? Tots estem enganxats a aquest petit aparell tecnològic, però potser això passarà a la història. L'aparició de la intel·ligència artificial pot fer que el mòbil perdi el seu ús en els pròxims anys; t'expliquem per què!

Cada vegada són més les companyies que decideixen buscar un dispositiu per acabar amb l'ús dels smartphones. L'última a intentar-ho és una startup nord-americana que sembla haver trobat una IA disposada a fer oblidar un element primordial a la vida de molts.

En pocs dies, Rabbit ha venut totes les seves existències, 20.000 unitats, a un preu de 200 euros per dispositiu. La veritat és que en comparació amb altres nous llançaments de productes similars o del sector, té un preu molt per sota de la mitjana i ja s'ha posat a la venda un tercer lot.

Així funciona el dispositiu

Els creadors d'aquest nou aparell tecnològic han definit aquest dispositiu com “un company impulsat amb IA” que ens servirà de gran ajuda per fer tasques quotidianes del dia a dia. Diem que és el substitut d'un smartphone, i com explica el seu fundador Jesse Lyu elimina la necessitat de prémer tants botons, o punxar sobre diverses pàgines web per aconseguir el que volem.

Aquest dispositiu funciona mitjançant ordres de veu i, a diferència d'altres tecnologies similars com Siri, Rabbit R1 executa a la perfecció les accions que li puguis demanar a les diferents aplicacions. Rabbit R1 és un assistent de butxaca impulsat per IA generativa que permet controlar i accedir a les apps del mòbil.

Per poder ampliar les funcions que ofereix la intel·ligència artificial generativa als usuaris, els creadors de Rabbit han decidit crear un dispositiu que serveixi com a complement del telèfon intel·ligent per administrar les seves aplicacions i, que funcioni com un assistent de butxaca.

Un sistema operatiu innovador

Per tal que funcioni aquest “acompanyant de butxaca”, s'empra un sistema propi i personalitzat, Rabbit Os, impulsat per l'anomenada Llarga Action Model (Model d'Acció Major), que respon a les sigles de LAM. Gràcies a aquesta tecnologia, es pot accedir a diferents aplicacions del mòbil mitjançant una interfície unificada.

Una altra de les seves funcionalitats és que té una càmera giratòria de 360 graus i la pots col·locar per fer selfies, entre altres. A més, pots enfocar cap a una imatge perquè l'assistent faci suggeriments basant-se en allò que es visualitza.

Rabbit R1

Rabbit R1 / rabbit.tech

D'aquesta manera, els creadors van explicar durant la presentació que només cal ensenyar una vegada a la IA per poder fer servir l'aplicació. Ja que serà capaç de fer-ho ella mateixa totes les vegades que calgui. L'objectiu d'aquest petit dispositiu és que els humans deixem de dependre dels telèfons intel·ligents, sobretot per a aquelles funcions que no requereixen l'enginy o la personalitat de les persones per funcionar. D'aquesta manera, s'eliminaria la necessitat de fer manualment processos repetitius.