Malmeten un muntatge de Girona Temps de Flors

Han robat peces decoratives i han mogut objectes del seu lloc

Eva Batlle

Eva Batlle

Uns brètols han malmès un muntatge de Girona Temps de Flors. Durant la nit han robat algunes peces decoratives i han mogut objectes del seu lloc de l'exposició de la capella de Sant Cristòfol. Aquesta mostra es troba a tocar del passeig Arqueològic.

La Policia Municipal de Girona ha rebut l'avís dels fets aquest matí i s'ha desplaçat fins al lloc. L'alerta l'ha donat l'encarregada del muntatge, Anna Sànchez, que de bon matí s'ha trobat amb el remenament i el robatori.

Els lladres han accedit al pati saltant la tanca i han anat fins a la zona del muntatge. En canvi, no han entrat a l'interior de la capella on hi ha el Sant, cap accés estava forçat.

Sànchez lamentava aquest matí els fets i assegurava que en tots els anys que porta fent l'exposició, mai li havia succeït res similar.

El muntatge d'enguany comptava amb unes màscares d'homenatge al desaparegut Joan Ribas, empresari, activista cultural i ànima dels Pastorets de Girona. Que recordaven una obra de teatre que es va fer a la Catedral el 1972 i que es va anomenar "Consueta de Sant Cristòfol", recordava l'encarregada. Algunes d'aquestes caretes han desaparegut i també almenys dos gerros i dos ànecs.

A banda, també s'ha trobat que en el pati annex hi havia moltes peces fora de lloc. La promotora del muntatge ha lamentat que els individus "hagin agafat els testos i els han escampat per terra" i qualifica els fets com a "bretolada".

Malgrat els fets, el muntatge s'ha pogut obrir a les 10 del matí de forma puntual. Anna Sánchez l'ha reorganitzat de nou, sense les peces sostretes i lamentava el succeït.

La Policia Municipal de Girona investiga el robatori i acte de vandalisme en aquest muntatge.

Aquest no és el primer incident amb Girona Temps de Flors, cal recordar que dissabte van cremar un muntatge al barri de Sant Narcís. L'incendi va afectar una bola del món de la plaça de l'Assumpció del barri de Sant Narcís i que l'havien fet durant un mes els veïns del barri.