A les 8 del vespre a la Casa de Cultura de Girona es portarà a terme la taula rodona "La investigació i la divulgació científica com a motor de desenvolupament econòmic", l'acte de clausura de l'exposició Força Ciència: de la mecànica dels objectes a la nanotecnologia. Hi intervindran Jaume Fàbrega, vicepresident segon i comissari del Centenari de la Cambra de Comerç de Girona; Pere Padrosa, president del Grup Padrosa, i Roger Zamorano, vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura. Presenta i modera: Juan Jesús Aznar, comissari de l'exposició i director del Museu de la Tècnica de l'Empordà.

El Soul Cafè de Figueres ha estat el local escollit per escalfar els motors del Black Music Festival de Girona, que enguany celebra el seu 10è Aniversari amb una edició que inclou, com ja és habitual, grups de renom dins del panorama de l'Estat i també internacional, com Morcheeba o Esperanza Spalding i que es portarà a terme de l'11 de març al 15 d'abril. Els concerts previs són dimecres 23 de febrer amb Grateful Blues i dijous 24 de febrer amb San Telmo Blues (22.30).

"Com parlar d'aquestes coses comunes, com acorralar-les abans, com fer-les visibles, arrencar-les de la closca on estan enganxades, com donar-los un sentit, una llengua, de manera que siguin elles les que parlin del que existeix, del que som". Són les paraules de l'escriptor Georges Perec, que resumeixen en si el quid de la representació teatral que es podrà veure a l'Auditori del Centre Cultural La Mercè de Girona. "A taula!" és un espectacle que la companyia resident aquesta setmana, els Playgroun porten a l'escenari. Una obra que reflexiona, i de quina manera, sobre la memòria dels objectes quotidians que ens envolten en l'espai casolà. Objectes que transmeten tot allò que callem, intentem obviar, dissimulem, amaguem. La passivitat i l'actitud permitent de tots els objectes quotidians transformats en protagonistes absoluts. I l'home, curiosament, al seu servei.

Joan Manuel del Pozo, doctor en Filosofia i professor de la Universitat de Girona impartirà la xerrada "Sectes o religions?", una nova conferència del XXVIII Cicle de Conferències Aula Oberta que tindrà lloc al Casino Menestral de Figueres. Una anàlisis sobre el paper de les religions davant dels reptes de la postmodernidat. El paper de les grans religions davant l'avanç de les sectes, algunes amb idees extremistes, en una societat cada cop més empobrida que sovint cerca respostes a qualsevol preu.

El Teatre Bescanó celebra el seu primer aniversari després de la remoledació de l'antic teatre. Per celebrar-ho ens conviden a diferents actes culturals i a una jornada de portes obertes amb una visita guiada i teatralitzada. El dissabte 26, a les 7 de la tarda i a les 10 de la nit, en una doble sessió, han programat l'obra No som res, de la companyia Xuriguera/Faixedas.

El guitarrista flamenc Vicente Amigo aterra amb el seu art a la Sala Simfònica de l'Auditori de Girona. Poesia i música es fusionen de nou en els tangos, rumbes i bulerías que componen la seva sisena aventura musical, Paseo de Gracia. Un disc obert, rítmic, de flamenc d'alta graduació que posa una especial atenció per la melodia, que troba en la guitarra de l'artista un mitjà d'expressió singular. Amigo puja a l'escenari de Girona amb un nou repertori de cançons "vistes amb la mirada d'un flamenc".

L'artista assegura que amb la seva nova proposta musical només vol "cantar amb la guitarra". Aquest és el repte que s'ha marcat Amigo en aquest disc, el sisè de la seva carrera, en el qual col·laboren artistes com el recentment desaparegut Enrique Morente i la seva filla Estrella, Niña Pastori o Alejandro Sanz. En aquest treball juga amb una habilitat increïble a entrar i sortir del flamenc, amb una classe només a l'abast dels més grans. El resultat és un pas endavant en la carrera d'un dels millors guitarristes flamencs de les últimes dècades, tan sols comparable amb llegendes com ara Paco de Lucía o Tomatito. Girona podrà gaudir d'una nit de flamenc de luxe.