Les precipitacions d'ahir al matí a l'alt empordà van provocar fins a set talls a les carreteres de la comarca (actualment ja se n'han tallat 9). Inundacions a la N-II entre Vilamalla i Pontós.Una casa va quedar completament aïllada per l'aigua a Peralada. Per la N-II només es van deixar circular camions.A Vilamalla l'augment de les rieres va deixar inhabilitades moltes vies. A Anglès va cedir una part del sostre d'una nau de la Burés.

Els intensos aiguats que van caure ahir durant bona part del dia a la comarca de l'Alt Empordà van obligar a tallar fins a set carreteres, segons va informar el Servei Català de Trànsit. A les vies de Vilamalla, Borrassà, el Far d'Empordà, Vilafant, Llancà, Pedret i Marzà i Peralada, la circulació va quedar tallada a causa de l'aigua que s'havia acumulat sobre l'asfalt i que impossibilitava el pas dels vehicles.

Les principals carreteres que creuen la comarca de l'Alt Empordà van patir inundacions i restriccions en diferents punts. A la N-II es va haver de tallar el trànsit a l'alçada de Pontós i Vilamalla. En aquest punt, l'enllaç amb la C-31 va patir també restriccions a l'alçada del Far d'Empordà i Garriguella. Per aquestes vies només es deixava accedir als camions. La N-260, la via que enllaça Olot amb la frontera, també es va haver de tallar a Vilafant, a l'entrada del municipi, i a Llançà per l'imminent desbordament de la riera de Valleta. En aquest municipi estava completament tallada a la sortida de Llançà en direcció a Portbou.

D'altra banda, es van haver de tancar al trànsit tots els passallissos que creuen carreteres comarcals per la crescuda de la Muga i el Manol, i també van desbordar algunes rieres com la Valleta. L'aigua, a més, s'acumulava per la impossibilitat dels embornals d'engolir-la o en punts per on hi ha rieres.

A partir de la tarda, també va quedar tallada la N-II entre Figueres i l'Escala per inundacions a la calçada. Fins al vespre el trànsit es va haver de desviar cap a l'autopista, on no es cobrava el peatge als usuaris que feien aquest trajecte.

Municipis incomunicats

Les restriccions a les carreteres van provocar que a alguns municipis com Colera i Portbou fos impossible accedir-hi amb cotxe i per poder-hi arribar s'havia d'anar fins a la Jonquera i passar per carreteres franceses.

A la tarda, els Bombers ja havien rebut un total de 56 avisos relacionats amb la pluja a les comarques gironines. Un dels serveis destacats va ser el rescat de tres vehicles que van quedar atrapats per l'aigua a Siurana, i de dos vehicles més atrapats a Vilamalla i a Vilafant. A Pedret i Marzà, dues persones van haver de ser rescatades sense problemes de dins d'un vehicle.

Preocupacions dels alcaldes

La previsió de nous episodis de precipitacions durant la nit i la matinada va provocar que molts municipis adoptessin mesures de precaució. A Llançà, l'alcalde Pere Vila va explicar que s'havia hagut de desallotjar el barri del Port perquè havia quedat completament inundat. El desbordament de la riera en un punt proper a la desembocadura va provocar que molts habitatges patissin l'entrada d'aigua en els baixos. Per precaució, l'Ajuntament va decidir desallotjar els pocs veïns que resideixen a la zona, ja que bona part dels habitatges són de segona residència. Els qui van haver de marxar de casa van ser recol·locats a cases de familiars i amics, tal com va explicar el batlle. El principal temor de Vila era que durant la nit la riera pogués desbordar en algun altre punt. "Si això passa, ho podem passar malament", avisava.

D'altra banda, l'alcalde de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí, va expressar la seva preocupació davant la possibilitar que la Muga es desbordés. "Va molt plena i podria rebentar en alguns punts". Sanllehí va explicar que si es donava aquest cas demanaria explicacions a l'Agència Catalana de l'Aigua i al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. "Ja fa temps que els pagesos i l'Ajuntament demanem que es netegi la llera del riu. Els arbres només han de ser a la ribera, però per criteris excessivament radicals del Parc Natural no es toquen els arbres que surten de dins del riu mateix", va afirmar. L'alcalde també va explicar que ja s'havien preparat per si s'havien de desallotjar alguns habitatges i que ja havien habilitat la sala polivalent "per si de cas".