El candidat de CiU per Girona, Santi Vila, es va mostrar satisfet pels resultats a la demarcació, però va lamentar que els escons gironins no serveixin per donar davant del món la imatge que esperaven de cara al procés sobiranista iniciat. "A Girona s'han fet uns molt bons resultats, que lamentablement sembla ser que no seran suficients per enviar el missatge al món que volíem transmetre", va proclamar Vila, que va sortir força aviat a valorar les dades, quan els resultats a la resta de Catalunya encara no eren massa clars.

De fet, les paraules de Vila ja quedaven ben reflectides a les cares dels militants i dirigents de CiU assistents a l'hotel Carlemany -entre els que hi havia el delegat del Govern, Eudald Casadessús, el director de Mobilitat, Ricard Font, o el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé. Mostraven amb claretat aquesta doble sensació de satisfacció pels resultats gironins i decepció en l'àmbit general. Tot i això, es mostraven optimistes en què el procés sobiranista pugui continuar a partir d'ara. "Estem realment molt tristos perquè els resultats a Girona no hagin servit per parar el cop a nivell de tot Catalunya i aconseguir el resultat que esperàvem", va afirmar.

En aquest sentit, Vila va destacar la força de la demarcació en aquesta causa. I, fins i tot, va anar més enllà, afirmant que Girona és un bressol d'aquest sentiment i els diputats de la demarcació han d'ajudar a tirar endavant el procés. "Ens mantenim com una força molt i molt potent a la demarcació. I és evident que Girona torna a enviar un missatge a Catalunya i és que som un graner del sobiranisme català", va afirmar Vila, que va afegir que el projecte polític en què s'han compromès amb tots els ciutadans gironins des de Girona "no es veu esmenat, sinó que es veu confirmat i reafirmat". "Els diputats gironins, sense cap mena de dubte, serem guardians d'aquesta voluntat sobiranista magníficament confirmada", va proclamar el cap de llista de CiU.

Sí que va manifestar, però, que cal molta unitat a partir d'ara perquè tot pugui prosperar. "Aquest repte de construir l'estat propi només s'arribarà a realitzar si el catalanisme polític sobiranista va unit", va afirmar Vila, que va afegir que "aquesta és una de les lliçons que hem d'aprendre". "Tot i que el conjunt del sobiranisme aprova aquesta prova d'aquestes eleccions, aquesta falta d'unitat no ens ajuda", va destacar.

Per altra banda, El candidat va destacar que no es volia "aventurar a valorar els resultats generals", però va posar de manifest la dificultat i complexitat de la campanya electoral. En aquest sentit, va destacar que és un moment "especialment difícil i en un context molt hostil". I que "és insòlit que una vaga general amb la virulència que es va fer es produís en plena campanya electoral". I va concloure que han "patit una campanya molt bruta".

Vila també va voler fer una crida a tots els partits "per treure Catalunya del moment tant difícil que vivim". I afrontar aquesta legislatura com la que venci la situació de recessió econòmica i que "avançar la situació cap a un estat propi a Catalunya".

Finalment, Vila va felicitar ERC pels bons resultats que han obtingut a la demarcació de Girona. Al mateix temps, el candidat de CiU va afirmar que lamentava que el cap de llista de Solidaritat a Girona quedés fora del Parlament.