El truc per estalviar energia a la nevera

Corchos de botellas de vino y cava

Corchos de botellas de vino y cava

Els taps de suro ajuden a tancar i segellar les ampolles, a prevenir l'oxidació del vi i a mantenir-lo fresc més dies que si la guardem oberta. Però els taps de suro tenen més utilitats i una d'elles t'ajudarà a estalviar energia.

Si no tens la nevera del tot plena, posa taps de suro als espais buits. D'aquesta manera, es pot reduir la quantitat d'aire que la nevera necesita refredar, així que estalviaras energia i reduiràs la factura elèctrica.

A més, el suro també absorbeix les fortes olors, per la qual cosa si tens aliments que fan una olor forta –com la ceba, peix, alls...– els pots deixar en un recipient tancat i posar-hi un tap de suro per reduir l’olor dins la nevera.

Separació

També poden servir per a separar diferents tipus d'aliments a dins del tàper o el calaix de la nevera.

No obstant, convé tenir en compte que el tap de suro no és la solució perfecta per a tots els casos, ja que, en el cas de les olors i la humitat –per exemple– la nevera pot tenir altres fonts d’humitat i olor que poden afectar la qualitat dels aliments. Per tant, és essencial mantenir la nevera neta i ordenada per garantir la frescor i la qualitat dels aliments.