Unes experiències singulars

Les cavallerisses de Sant Ferran o la cripta dels Caputxins acolliran tastos amb destacats enòlegs i sommeliers

Interior del castell de Sant Ferran, un dels espais que acollirà els tastos. | DDG

Interior del castell de Sant Ferran, un dels espais que acollirà els tastos. | DDG / ddg. figueres

DdG

Diuen els experts que una bona manera d’assaborir un bon vi és per fer-ho sense pressa, amb tranquil·litat i si és possible en un ambient serè i confortable. El vi no vol pressa i per això una bona experiència és fer una degustació en un espai singular i diferent.

Un dels atractius de la present edició de la mostra del vi és una sèrie de tastos i experiències en llocs especialment singulars. Les cavallerisses del Castell de Sant Ferran, la cripta de l’Auditori Caputxins o els jardins del Consell Comarcal són els espais on es podrà gaudir d’aquesta experiència única. Segons han detallat els organitzadors de la mostra, el Consell Regulador de la DO Empordà ha programat cinc tastos singulars durant la Mostra del Vi de l’Empordà de Figueres i les activitats tindran lloc, del 28 de juny al 2 de juliol.

Els tastos seran temàtics i permetran degustar petites elaboracions amb el sommelier i creador de Tocat pel Vi Josep Miquel Guasch -28 de juny-; vins del Cap de Creus amb la sommelier Laura Masramon d’Empordà Personal Sommelier -29 de juny-; garnatxes o lledoners amb la sommelier i enòloga Marta Arenas -30 de juny-; rosats de l’Empordà amb la sommelier Clara Antúnez de la Gastronòmica -1 de juliol-; i anyades històriques amb l’arqueòloga i sommelier Romina Ribera de Glops d’Història -2 de juliol-. Les entrades pels tastos ja estan a la venda i es poden comprar a un preu de 10 euros per persona. Les places són molt limitades. El programa de tastos està organitzat pel Consell Regulador de la DO Empordà i l’Ajuntament de Figueres amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i Wine Moderation.