Sol, aigua, sorra: aquesta és la millor manera de protegir els teus tatuatges a l'estiu

A l'estiu, la nostra pell i els tatuatges s'exposen més que en qualsevol altra època de l'any

Un surfista, exposant el seu braç tatuat als raigs UVA.

Un surfista, exposant el seu braç tatuat als raigs UVA. / freepik

Espanya és el sisè país del món amb més persones tatuades segons la Federació Espanyola de Tatuatges, entre les quals predominen les de la franja d'edat compresa entre els 18 i 35 anys. Tot i que cada vegada és més normal veure gent de totes les edats amb tota mena de dibuixos i inscripcions permanents en el seu cos.

Enrere van quedar els prejudicis i les males etiquetes sobre les persones tatuades. Un tatuatge té el valor que cada persona que el porta vulgui donar-li i això és el veritablement important. Per això, és comú que centenars i milers de persones es tatuïn infinits símbols sobre la seva pell cada dia i és una pràctica que està cada vegada més estesa.

Però més enllà del significat dels tatuatges, és important saber com cuidar-los i més en els mesos d'estiu, on exposem la nostra pell al sol durant més freqüència i passem temps en llocs humits com a platges o piscines.

Com cuidar el teu tatuatge a l'estiu

  • Tingues sempre a mà la teva crema solar: si alguna cosa és recomanable a l'hora de cuidar un tatuatge és protegir-lo del sol. Especialment, si és recent. A l'estiu solem exposar-nos amb major intensitat als raigs UVA i aquests incideixen en tot el nostre cos. Per això, és important posar-se crema cada hora o cada dues hores amb alta protecció, concretament d'SPF major de 30 o de 50.
  • Evita que li toqui el sol: tot i que a vegades pot ser difícil, la millor manera de cuidar un tatuatge és evitant que el sol li doni de ple. Encara que el protegim amb crema solar, quantes menys hores estigui exposat als raigs solars, menys probabilitat hi ha que la nostra pell més sensible es cremi. Especialment, evita el sol en les hores centrals del dia, quan més calor fa.
  • Mantenir el tatuatge sec: sempre que et banyis, asseca'l al més aviat possible. Recorda mullar amb aigua dolça el tatuatge i si t'has banyat prèviament al mar; perquè encara que l'aigua salada és cicatritzant, resseca massa la pell i més si aquesta està delicada després d'haver-te fet un tatuatge. Una vegada aclarit, seca amb petits tocs la zona amb una tovallola totalment neta.
  • Tingues la zona neta: el teu tatuatge necessita cicatritzar i mantenir-se tan bé com sigui possible. Per això, no tan sols serveix netejar-lo amb aigua dolça o assecar-lo amb un drap net. Cada vegada que et dutxis neteja la zona amb cura i així evitaràs qualsevol tipus d'infecció.

Més enllà de totes les recomanacions que puguis trobar a internet, és important tenir en compte les indicacions dels experts tatuadors que coneixen a fons les cures dels tatuatges. Els experts, recomanen que no li toqui el sol a qualsevol tatuatge durant el primer mes després d'haver-lo fet i sempre que es pugui, evita la platja o la piscina fins que estigui totalment cicatritzat.