El millor dia i la millor hora per a aconseguir vols barats

Aquests consells pràctics et permetran trobar vols més econòmics i estalviar diners

Bruna Segura

T'agradaria estalviar diners en els teus viatges? Una de les formes més efectives de fer-ho és comprar els bitllets d'avió més barats possibles. Però, com saber quan és el millor moment per a fer-ho? Existeixen molts factors que influeixen en el preu dels vols, com la temporada, la demanda, l'oferta, la competència, etc.

No obstant això, també hi ha alguns patrons generals que es poden seguir per a trobar les millors ofertes. En aquest article et comptarem quin és el millor dia i hora per a comprar bitllets d'avió més barats segons diferents estudis i fonts.

El millor dia per a comprar bitllets d'avió més barats

Segons un estudi realitzat per la plataforma Skyscanner, el millor dia per a comprar bitllets d'avió barats és el dimarts. Això es deu al fet que les aerolínies solen llançar les seves ofertes i promocions els dilluns a la nit, i el dimarts al matí és quan hi ha més disponibilitat i varietat de preus. A més, el dimarts sol ser un dia amb menys demanda de viatges, la qual cosa fa que els preus baixin.

Un altre estudi, realitzat per l'empresa Expedia, coincideix que el dimarts és el millor dia per a comprar bitllets d'avió més barats, però afegeix que també es poden trobar bones ofertes els dimecres i els dijous. Aquests dies també solen tenir menys demanda i més oferta, la qual cosa es tradueix en preus més baixos.

No obstant això, no tots els estudis coincideixen en aquest punt. Per exemple, una anàlisi elaborada per la web Cheapair.com afirma que el millor dia per a comprar bitllets d'avió més barats és el diumenge. Segons aquesta font, els diumenges es poden trobar preus fins a un 15% més barats que la mitjana. Això es deu al fet que els viatgers de negocis solen reservar els seus vols entre setmana, i els viatgers d'oci ho fan els caps de setmana. Per tant, els diumenges hi ha menys competència i més oportunitats de trobar gangues.

Com veus, no hi ha una resposta definitiva sobre quin és el millor dia per a comprar bitllets d'avió més barats, sinó que depèn de diversos factors i de la font que consultis. El millor és que comparis preus entre diferents dies i setmanes, i que siguis flexible amb les teves dates de viatge.

La millor hora per a comprar bitllets d'avió més barats

A més del dia, també hi ha una hora específica que pot ajudar-te a estalviar diners en els teus vols. Segons l'estudi de Skyscanner, la millor hora per a comprar bitllets d'avió més barats és a les 5 de la matinada. Això es deu al fet que a aquesta hora hi ha menys gent buscant i comprant vols, la qual cosa fa que els preus siguin més baixos. A més, a aquesta hora també es poden aprofitar les ofertes que les aerolínies llancen durant la nit i que poden esgotar-se ràpidament.

Una altra hora que pot ser bona per a comprar bitllets d'avió més barats és a les 3 de la tarda. Segons l'estudi d'Expedia, a aquesta hora es poden trobar preus fins a un 6% més barats que la mitjana. Això es deu al fet que a aquesta hora hi ha menys activitat en les webs de viatges i en les xarxes socials, la qual cosa fa que hi hagi menys demanda i més oferta.

No obstant això, igual que amb el dia, no hi ha una hora exacta que garanteixi el millor preu per als teus vols. El millor és que comparis preus entre diferents hores del dia i del mes, i que siguis flexible amb els teus horaris de viatge.

Com has vist, no existeix una fórmula màgica per a saber quin és el millor dia i hora per a comprar bitllets d'avió més barats. No obstant això, hi ha alguns consells generals que pots seguir per a augmentar les teves possibilitats de trobar les millors ofertes, com comparar vols i ofertes; reservar amb antelació, ser flexible amb les dates i horaris, i evitar els caps de setmana.