Aquest és el motiu pel qual els mosquits piquen més de nit: així els podràs evitar

Amb aquestes senzilles recomanacions podràs deslliurar-te de les seves molestes picades mentre dorms

Les picades de mosquits

Les picades de mosquits

Mati Sirvent

Les nits d'estiu són sinònim de terrasses, calor i mosquits. I és que aquests incòmodes visitants solen fer la seva aparició al capvespre. Aquest fet no és casual. Hi ha diverses raons que ho expliquen.

Les raons per les quals els mosquits piquen més de nit

  •  Activitat nocturna: Moltes espècies de mosquits són naturalment més actives durant la nit, el crepuscle o la matinada. Aquests períodes són més frescos i humits que el dia, cosa que redueix la deshidratació als mosquits i els permet ser més actius.
  •  Menys depredadors: Durant la nit, els mosquits s'enfronten a menys amenaces de depredadors com aus i libèl·lules, cosa que els permet buscar les seves víctimes amb menys risc.
  •  Menys vent: Les condicions de vent solen ser més calmades a la nit, cosa que facilita el vol dels mosquits i els permet seguir el rastre de diòxid de carboni i altres olors que emeten els éssers humans i altres mamífers.
  •  Menys moviment humà: Les persones solen estar més quietes durant la nit, especialment quan dormen, cosa que facilita que els mosquits es posin i piquin sense ser molestats.
  •  Detecció de calor i CO₂: La capacitat dels mosquits per detectar la calor i el diòxid de carboni emesos per les seves víctimes és particularment útil en la foscor, ja que aquests factors els ajuden a localitzar les preses en absència de llum.

És important tenir en compte que, encara que moltes espècies de mosquits prefereixen picar a la nit, n'hi ha algunes que també són actives durant el dia. A més, els factors com ara la humitat, la temperatura i la presència d'aigua estancada també influeix en l'activitat dels mosquits.

Aprofiten mentre dorms per picar-te

Aprofiten mentre dorms per picar-te / @ YANALYA

Aquí hi ha algunes recomanacions per evitar que els mosquits et piquin a la nit

  •  Vestir roba adequada: Si estaràs a l'aire lliure a la nit, fes servir roba que cobreixi la major part de la teva pell, com camises de màniga llarga i pantalons llargs. Els mosquits poden picar a través de la roba molt fina, així que escull teles més gruixudes o roba tractada amb repel·lents d'insectes.
  •  Usar mosquiteres: Si dorms amb les finestres obertes, assegura't que hi hagi mosquiteres a les finestres per evitar que els mosquits entrin. També pots fer servir una mosquitera al voltant del teu llit.
  •  Utilitzar ventiladors o aire condicionat: Els mosquits tenen problemes per volar en condicions de vent. Fes servir un ventilador o aire condicionat per mantenir l'aire en moviment a la teva habitació i dificultar el vol dels mosquits.
  •  Evitar olors atractives: Evita fer servir productes amb fragàncies fortes, com perfums i locions, abans de dormir, ja que les olors poden atraure els mosquits.