Crea espelmes aromatitzades: fàcil i econòmic

Es tracta d'una opció ideal per aromatitzar i crear ambient a casa teva

Crea les teves pròpies espelmes: colors i aromes al gust!

Crea les teves pròpies espelmes: colors i aromes al gust!

B. Z. C.

Les espelmes són una gran opció per ambientar la teva llar. Et permeten impregnar-la d'una fragància particular i, a més, generen un ambient càlid amb la seva llum. Tot i que n'hi ha de tots els preus, les espelmes aromàtiques no són barates. Amb aquest senzill truc podràs dir adeu a gastar grans quantitats de diners per gaudir-ne.

Material per fer espelmes

Per això necessitaràs cera per a espelmes (pots fer servir cera d'abelles, parafina o cera de soja), metxes, recipients per a les espelmes (poden ser pots de vidre, llaunes d'alumini o motlles de silicona), colorants i olis essencials per donar-li color i aroma a les teves espelmes.

Passos a seguir per fer les teves espelmes

El següent que cal fer és preparar els teus recipients. Per això has de col·locar la metxa al centre del recipient i assegurar-la amb un suport per a metxes. També pots fer servir un escuradents.

El següent és fondre la cera. Per això col·loca-la en un recipient resistent a la calor i fon-la a foc lent. Assegureu-vos d'anar remenant constantment perquè la cera es fongui de manera uniforme.

Si vols que les teves espelmes siguin aromàtiques és important que segueixis aquest pas: amb la cera fosa hi pots afegir el colorant i els olis essencials. Recorda que el color i l'aroma seran més suaus quan la vela s'hagi refredat, així que no dubtis a afegir una mica més del que creus que necessitaràs.

Amb tot llest, hem d'abocar la cera fosa als teus recipients preparats. És convenient deixar una mica d'espai a la part superior perquè l'espelma pugui cremar-se de manera segura.

Espelmes aromatitzades

Espelmes aromatitzades / pvproductions

Ara només queda esperar que es refredi. El millor és deixar-la a temperatura ambient durant almenys 24 hores. Eviteu moure-les durant aquest temps perquè no es formin bombolles d'aire.

Per gaudir-ne, un cop les espelmes estiguin completament refredades, pots retallar la metxa a uns pocs centímetres de la superfície de l'espelma.

Seguint aquests senzills passos podràs gaudir de les teves espelmes aromàtiques casolanes, a més d'estalviar-te uns bons diners.