Tallers per a descobrir el nostre entorn fluvial

Torna per fires l’activitat que té com a objectiu acostar la natura a la població

El parc de les ribes del Ter serà l’espai on es portaran a terme les activitats.

El parc de les ribes del Ter serà l’espai on es portaran a terme les activitats. / Aniol Resclosa

David Céspedes

David Céspedes

Els amants de la natura tenen l’oportunitat de participar en una activitat de descoberta durant aquestes Fires de Girona. La proposta, que va néixer ara fa set anys, se celebra en el marc de les fires sota la denominació «Tastets de natura» a càrrec de Sorellona. Serà el pròxim 1 de novembre, a partir de les 9 del matí, i dins de l’àmbit del parc de les Ribes del Ter de Girona.

L’objectiu és acostar la natura a la població gironina «descobrint l’entorn fluvial d’una manera distreta i atractiva per a tots els públics», segons han explicat els organitzadors. Al llarg de la matinal està previst que es portin a terme diferents activitats. Primer es farà un taller de pesca científica cada hora que s’anirà repetint a les 9, les 10, les 11 del matí, les 12 del migdia i la 1. Una activitat destacada és la batejada com a «Els gegants desapercebuts». Aquesta és una activitat que «consisteix en una caminada d’unes 2 hores per descobrir els arbres singulars de la ciutat, espècies poc comunes, arbres monumentals, etc», han indicat els promotors. El punt de sortida i arribada de la caminada serà el parc de les Ribes del Ter. Es farà una primera sortida a les 9 del matí i un segon torn a 2/4 de 12 del migdia.

Una altra activitat és «Què hi ha al parc?». És un taller per a descobrir tota la fauna associada a un espai tenint «en compte els microhàbitats i identificació d’artròpodes». Es farà també cada hora des de les 9 a la 1 del migdia.

A partir de les 9 del matí i a 2/4 d’11 del matí els participants podran prendre part en una observació d’ocells que viuen en aquesta zona natural de la ciutat. A més, durant tot el matí està previst que es construeixin menjadores i es pugui participar en el joc de taula conegut com «El joc del GiroNat».