Uns consells per acabar amb les arnes de casa

Aquests insectes es poden posar en els mobles, teixits i menjar: compte perquè proliferen molt ràpidament

Els trucs per desfer-te de les arnes

Els trucs per desfer-te de les arnes / @ vecstock

V. M.

Les arnes: els terribles insectes que poden aparèixer a casa teva. Però, per què han aparegut? Saps com fer-les fora? Aquests insectes es veuen atrets per les fibres tèxtils i els productes orgànics. Així doncs, te les pots trobar en armaris o calaixos de casa. En aquest article t'expliquem com desfer-te'n d'una forma eficaç.

En general, les arnes apareixeran en aliments com l'arròs, els fruits secs, la pasta, les farines, els dolços o els llegums. A més, durant la seva estada pondran ous que prolongaran la seva permanència a casa, així que el millor és que les erradiquis com més aviat millor i t'asseguris de tirar els productes on les hagis trobat.

Què faig per evitar-ho?

Les larves d'arnes són força esmunyedisses i troben qualsevol obertura per entrar a viure dins dels teus aliments, així que el més convenient és que utilitzis envasos hermètics per als aliments que has obert. Tingues en compte que, al capdavall, com més temps mantinguis un paquet obert i mal segellat, més possibilitats tindràs de rebre companyia indesitjada.

Envasos hermètics contra les arnes

Envasos hermètics contra les arnes / freepik

La prevenció, però, no sempre és suficient. Per això, si et trobes amb alguna arna en obrir l'armari, aquí tens la manera per desfer-te'n. Compte, perquè de segur que s'han reproduït i, per tant, no només n'hi ha prou amb matar-les, sinó també necessitaràs exterminar ous i larves.

El primer que hauràs de fer és buidar completament l'armari on les hagis trobat i comprovar l'estat dels teus aliments. Si estaven oberts, el millor serà que els llencis a les escombraries abans que tornin a proliferar o acabis consumint algun ou -tot i que no són tòxics-. Després, fes-te amb un insecticida específic per a arnes i ruixa-ho per tot el moble, fins i tot pels forats dels caragols.

Neteja i desinfecta cada lleixa per donar-li una garantia addicional, assegurant-nos de fregar a consciència. Si tens algun forat a l'armari, segella'l per si han deixat ous a dins.

Que no us estranyi si surten arnes a casa durant l'estiu. Aquests insectes tenen per costum niar als nostres aliments amb les temperatures més altes. La recomanació més repetida en aquests casos és que guardem tots els aliments possibles dins de la nevera, ja que corren perill quan la temperatura està per sobre dels 25 graus centígrads.

Pel que fa als envasos, el millor serà que també els llencis a les escombraries tot i que estiguin nous i tancats de manera hermètica. Les larves de les arnes solen ficar-se per tot arreu, així que llença les pinces, clips o qualsevol element amb què acostumes a tancar els teus aliments.