La Intel·ligència Artificial et pot salvar el Sant Valentí: coneix la tàctica que fan la meitat dels homes

Segons un estudi el 45% dels homes utilitzarà aquesta tàctica a Sant Valentí

Sandra Artuñedo

L'originalitat i el romanticisme a l'hora de conquerir algú fa temps que van passar de moda, però en aquest Sant Valentí encara es podrien perdre més. Tot i que ja pràcticament no s'escriuen cartes d'amor, o es prepara un regal especial per a aquestes dates, contra tot pronòstic durant aquest 14 de febrer 2024 es podria reprendre l'escriptura, encara que gairebé cap autor s'haurà espremut el cervell per treure'n uns versos dignes de Bécquer.

Segons un estudi el 45% dels homes, majoritàriament americans, pensen en utilitzar alguna Intel·ligència Artificial, com ChatGPT per preparar la seva dedicatòria de Sant Valentí.

És innegable que les eines d'intel·ligència artificial han arrasat aquest Sant Valentí, el 45% dels homes han utilitzat alguna intel·ligència artificial per enviar missatges d'amor. La gran majoria eren nord-americans, segons les xifres publicades recentment a l'edició 2024 de l'enquesta anual Modern Love desenvolupada per la firma McAfee.

Les seves dades revelen també una contradicció sorprenent: mentre les persones s'enamoren gràcies a l'ús d'alguna IA augmenta també la preocupació per les estafes romàntiques.

Les xifres de l'ús d'intel·ligència artificial per a Sant Valentí

Segons l'estudi realitzat per McAfee, la firma especialitzada en seguretat digital i programari antivirus, l'ús d'IA per crear missatges de Sant Valentí ha augmentat considerablement al 45% per part dels homes aquest any 2024, davant del 30% registrat a l'estudi del 2023.

A més, el 39% dels nord-americans, independentment del seu gènere, planeja utilitzar alguna Intel·ligència Artificial per escriure missatges d'amor, un augment del 13% respecte a l'any passat.

No només es faria servir la IA per escriure missatges romàntics, també per millorar les seves fotos de perfil a xarxes socials o plataformes de cites: 30% homes i 27% dones.

La gran paradoxa arriba que el 57% dels participants a l'estudi va revelar se sentiria seriosament ferit o ofès si descobrís que el seu missatge de Sant Valentí va ser escrit per una Intel·ligència Artificial.