Vols deixar les rajoles i les juntes del bany lluents?

Els millors consells per acabar amb la brutícia de les juntes i mantenir un bany desinfectat i estèticament correcte

El millor truc per netejar les juntes i les rajoles del bany

El millor truc per netejar les juntes i les rajoles del bany / wirestock

Mati Sirvent

El bany és una zona d'ús freqüent; així doncs, la seva neteja ha de ser constant. El lavabo, la pica, la dutxa; però, què passa amb les rajoles? Aquestes meravelles del bany, tot i ser protagonistes d'aquest, no ho són tant a l'hora de netejar-les. La veritat és que o, moltes vegades les deixem i quan ens recordem les hi fem una passada o bé, com és una zona difícil de netejar, decidim no fer-ho. El gran problema de les rajoles són les juntes. Aquests diminuts espais que queden entremig i solen quedar foscos. Però, no us preocupeu perquè avui us duem una sèrie de consells per deixar les rajoles i les juntes brillants i blanques.

Les juntes entre les rajoles poden acumular brutícia, floridura i taques de sabó amb el temps, cosa que pot fer que les rajoles es vegin descurades i poc atractives. No obstant això, amb els productes i mètodes de neteja adequats, és possible mantenir les rajoles del bany lluents i les juntes netes i sense taques.

Com netejar les rajoles del bany

Aquí hi ha alguns consells i tècniques per netejar les rajoles del bany i mantenir les juntes lluents:

Abans de començar a netejar, assegureu-vos de ventilar bé el bany obrint una finestra o encenent un ventilador. Això ajudarà a reduir l'olor dels productes de neteja i accelerar el procés d'assecament.

Comença netejant la superfície de les rajoles amb un drap humit o una esponja per eliminar la brutícia i la pols superficial. Això facilitarà la neteja de les juntes més endavant. Per netejar les juntes entre les rajoles és important fer servir un netejador específic que sigui efectiu per eliminar la brutícia i la floridura sense danyar les rajoles ni les juntes. Pots optar per un netejador comercial específic per a juntes de rajoles o fer el teu propi netejador casolà barrejant bicarbonat de sodi amb aigua o vinagre.

Aplica el netejador de juntes a les àrees afectades i deixa que actuï segons les instruccions del producte. Si utilitzeu bicarbonat de sodi i aigua o vinagre, podeu aplicar-lo amb un raspall de dents vell o un raspall de juntes per assegurar-vos que arribeu a totes les àrees. Quan el netejador hagi tingut temps suficient per actuar, utilitza un raspall de truges dures o un raspall de juntes per fregar les juntes entre les rajoles. Aplica pressió ferma, però controlada per assegurar-te d'eliminar la brutícia i la floridura incrustada.

Després de raspallar les juntes, esbandeix bé la superfície amb aigua neta per eliminar qualsevol residu de netejador. Després, asseca la superfície amb un drap net o una tovallola per evitar que s'acumuli humitat i es formi floridura de nou. Per ajudar a prevenir l'acumulació de brutícia i floridura en el futur, considera segellar les juntes entre les rajoles amb un segellador de juntes específic. Això ajudarà a mantenir les juntes netes i protegides contra la humitat i els productes de neteja.

Acaba amb la brutícia de les juntes de les rajoles del bany

Acaba amb la brutícia de les juntes de les rajoles del bany / racool_studio

Finalment, per mantenir les rajoles del bany lluents i les juntes netes i sense taques, és important fer una neteja regular. Dedica uns minuts cada setmana per netejar les juntes amb un raspall i un netejador suau per evitar que la brutícia i la floridura s'acumulin.

En seguir aquests consells i tècniques, podràs mantenir les rajoles del bany lluents i les juntes netes i sense taques, creant un ambient més higiènic i atractiu a casa teva. Recorda sempre llegir i seguir les instruccions del fabricant dels productes de neteja i utilitzar equips de protecció adequats, com ara guants i ulleres, en manipular productes químics.