Els millors aliments per cuidar la memòria

El cervell és un òrgan que hem de cuidar

A més, et donarem diverses receptes per introduir aquests aliments a la teva dieta diària

Descobreix els aliments estrella per cuidar la teva memòria

Descobreix els aliments estrella per cuidar la teva memòria / kues1

Laura Morote

Cuidar la salut comença per una bona alimentació. Si aconseguim una dieta variada, equilibrada i, a més, li sumem pau mental i una mica d'exercici, la recepta del benestar físic i mental està servida. En aquest article t'explicarem quins són els millors aliments que pots consumir si vols cuidar el teu cervell i la seva memòria; pren nota! A més, t'ensenyarem les millors receptes per afegir-los en la teva dieta diària: fàcils i delicioses.

Els aliments que has de consumir per a un cervell sa

Alvocats

Els alvocats són rics en greixos saludables, especialment àcids grassos omega-3, que són fonamentals per al funcionament cerebral. A més, contenen vitamina E, un antioxidant que ajuda a protegir les cèl·lules cerebrals del dany oxidatiu.

Nous i llavors

Les nous i llavors, com les ametlles, són excel·lents fonts d'àcids grassos omega-3 i antioxidants. Aquests nutrients poden millorar la funció cerebral i la memòria, així com protegir contra el deteriorament cognitiu relacionat amb l'edat.

Peix

Els peixos com el salmó, el verat i l'areng són rics en àcids grassos omega-3 EPA i DHA. Consumir peix regularment pot millorar la memòria i reduir el risc de deteriorament cognitiu.

Baies

Les baies, com les maduixes, els nabius i les mores, són riques en antioxidants, especialment flavonoides, que poden protegir contra el deteriorament cognitiu. A més, contenen compostos antiinflamatoris que poden beneficiar la salut cerebral a llarg termini.

Verdures

Els espinacs, la col arrissada i la bleda, són excel·lents fonts de nutrients com la vitamina K, el folat i el betacarotè. Aquests nutrients poden millorar la funció cognitiva i protegir contra el deteriorament cognitiu.

Ous

Els ous són rics en colina, un nutrient que ajuda a produir acetilcolina, un neurotransmissor que és crucial per a la memòria i l'aprenentatge.

Els ous crus són un dels aliments més associats a les intoxicacions

Menjar ous és molt beneficiós pel cervell / Marta Jordi

Receptes per a una millor memòria

Amanida d'espinacs amb alvocat i nous

  • Barreja espinacs frescos amb trossos d'alvocat i nous.
  • Amaniu-ho amb oli d'oliva, suc de llimona i un pessic de sal i pebre.

Aquesta amanida és una excel·lent opció per a un esmorzar nutritiu que pot ajudar a millorar la memòria i la concentració.

Salmó al forn amb espàrrecs

  • Col·loca filets de salmó en una safata per enfornar i afegeix espàrrecs frescos.
  • Ruixa amb oli d'oliva, suc de llimona i herbes fresques com l'anet.
  • Forneja fins que el salmó estigui cuit i els espàrrecs estiguin tendres.

Aquest plat és ric en àcids grassos omega-3 i antioxidants, que poden beneficiar la salut cerebral i millorar-ne la memòria.

Incorporar aquests aliments i receptes a la teva dieta diària pot ajudar a millorar la memòria i promoure un cervell sa a llarg termini.