Sant Hilari Sacalm inaugurarà aquest dissabte a les dotze del migdia les obres de restauració, millora i conservació de la font del Pic. Els treballs s'han fet a la riera Vallicrosa i han estat finançats en una primera fase amb una subvenció 72.782 euros, que ha aportat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

L'actuació que s'ha fet en aquesta zona ha consistit en l'eliminació dels murs i estructures d'una antiga planta embotelladora, el trasllat del col·lector que fins ara circulava penjat del murs, la millora de l'estructura vegetal al llarg de la riera Vallicrosa, la restauració del marge de la font del Pic, ocupat pel mur, així com la restauració del marge del costat del poble, que també estava ocupat pel mur. Igualment, també s'han executat treballs per millorar l'estructura de la ribera dels marges no afectats per l'antic mur i s'ha fet una tasca de naturalització de la llera o canal d'aigües baixes.

Amb aquesta primera fase de restauració, millora i conservació de la font del Pic, segons el consistori, s'ha fet un important pas endavant que permet visionar una gran millora en una de les zones més emblemàtiques del poble. Alhora, s'ha arreglat la trobada d'una antiga mina amb el seu pou i la seva restauració, arranjat el voltant de la font com són les escales, els murs, construcció d'una passera de fusta, entre d'altres.