El ministre de Foment, José Blanco, assegura que les obres de desdoblament de la N-II al tram que transcorre entre Caldes de Malavella i Sils -aturades des de fa 8 mesos- es licitaran abans no acabi aquest 2010 i que la intenció és "reprendre les obres en el termini més breu possible".

D'altra banda, va anunciar al Senat que aquesta actuació s'inclourà dins del Pla de col·laboració públic-privada d'infraestrucutres que presentarà en el mes de març. Finalment, aquest també va assegurar es "rescindirà de manera immediata" el contracte del tram Sils- Caldes de Malavella, perquè l'empresa va fer fallida i va duu a la paral·lització d'aquesta obra.

Aquestes explicacions de Blanco són fruit d'una pregunta que va fer ahir el senador per Girona de l'Entesa Catalana de Progrés, Miquel Bofill durant la sessió de control de la cambra. Aquest va traslladar al ministre "la profunda preocupació" del territori pels "successius retards" d'aquesta obra que porta "empantanegada" molt temps i va recordar, que la ciutadania -com va passar dissabte a Caldes- i les institucions s'han mobilitzat reclamant la finalització de les obres.

El ministre també va assenyalar que el desdoblament de la N-II a Girona "és una actuació prioritària per al Govern espanyol" i va admetre les dificultats sorgides i va afirmar que s'estan adoptant "les mesures necessàries per superar-les i per impulsar la seva execució precisament en aquest any 2010 perquè es pugui convertir en una actuació de manera definitiva".

Per altra banda, Blanco va detallar que el tram Tordera - Maçanet ja té el projecte redactat i aprovat; que el que transcorre entre Maçanet i Sils s'està redactant un nou projecte que es conclourà abans d'un mes i que com va anunciar ahir, entre Sils-Caldes de Malavella ja s'està en tràmits per resoldre el problema.

Tot i això, Bofill va recordar a Blanco que després de quatre anys d'obres, només està acabat un tram de vuit quilòmetres, el que va de Fornells a Caldes, "quan als últims 15 anys els gironins estan escoltant la promesa del desdoblament de la N-II", afegeix.