Les aules de dos centres educatius de la província continuen desertes dos dies després d'haver-se iniciat el curs escolar. Només a l'IES Vescomtat de Carrera d'Hostalric hi van anar una cinquantena d'alumnes -segons les dades de l'Associació de Mares i Pares (AMPA)-, mentre que a l'escola Sant Jordi de Sant Julià de Llor i Bonmatí el seguiment de la vaga va ser total.

L'AMPA de l'institut d'Hostalric va conseguir mobilitzar el primer dia de classe una àmplia representació d'alumnes i familiars a les portes del centre. El motiu de la concentració era reivindicar la pròrroga de l'horari intensiu que fins fa dos anys tenien al centre. Segons les dades recollides per l'AMPA, durant el primer dia de classe hi van assistir només 36 dels aproxiamdament 600 alumnes que hi ha a l'institut. I ahir la secretària de l'AMPA, Maribel Cañabate, va explicar que la vaga ha continuat amb una participació massiva, ja que, segons els va informar l'institut, hi van assistir 50 alumnes. És a dir, entorn al 91%.

Cañabate va comentar que un dels membres de l'AMPA va conseguir parlar amb el Departament d'Educació, però la resposta que van obtenir va ser que "no perdessin el temps" perquè era un "tema que s'havia polititzat". La secretària atribueix aquesta resposta a la visita que els membres de l'AMPA van mantenir a Barcelona amb responsables del Departament d'Educació acompanyats per la diputada de CiU, Irene Rigau. "Si no arribem a anar amb ella, se'ns mengen vius", va afirmar.

Cañabate va explicar que des de l'AMPA es va proposar que els nens anessin a escola però sense fer classe com a mesura de protesta. La mesura, segons va apuntar la secretària, va ser rebutjada per Educació. És per aquets motiu que, de moment, la majoria de pares i mares continuen secundant la protesta deixant els seus fills a casa. Aquesta vaga d'assistència està convocada fins al pròxim 15 de setembre i el proper dillus dia 13 l'AMPA celebrarà una nova assamblea extraordinària per decidir quin és el camí a seguir.

A Bonmatí, l'AMPA del CEIP Sant Jordi va continuar amb les seves mobilitzacions a les portes del centre ahir al matí i per avui tenen previst continuar-hi. Dimecres al matí els escolars van estar pintant murals com a mesura de protesta. Reclamen que el Deprtament d'Educació els faci la nova escola, ja que la seva ha quedat "obsoleta". De la mateixa manera, de moment, no tenen cap resposta per part d'Educació i des de l'AMPA asseguren que mantenen la vaga d'assistència de forma indefinidida.

Recuperar la normalitat

Un dels centres que espera recuperar la normalitat avui és l'IES Ridaura de Platja d'Aro. EL passat 7 de setembre els alumnes van reclamar un nou institut i no van assisitir a classe. Ahir era festa.