Blanes va aprovar una modificació de l'ordenança municipal de civisme que permetrà sancionar amb multes de fins a 1.500 euros els establiments nocturns que deixin sortir els clients consumint begudes alcohòliques al carrer. L'objectiu de la modificació, que es va aprovar per unanimitat, és evitar "la problemàtica que presenta la concentració de persones al voltant dels establiments nocturns, ocasionant les queixes dels veïns". El regidor de Governació, Joaquín Torrecillas, va expressar que passat un any des de l'aprovació de l'ordenança n'havien detectat elements millorables. El canvi en la norma especifica com a responsables els titulars dels bars i pubs i no els consumidors. "Entenem que cal actuar contra aquelles persones que consumeixen alcohol a la via pública, però també contra l'expenedor d'aquestes begudes", va comentar Torrecillas en referència als bars.

Cal recordar que aquest estiu un grup de veïns del barri dels Pins va organitzar una protesta per reclamar, entre d'altres elements, pel soroll a la seva zona, on hi ha la majoria d'establiments nocturns de la població. La modificació especifica que aquesta infracció és de caràcter greu i, per tant, les multes van des de 750,01 euros fins a 1.500.

Segons va anunciar l'edil de Governació, la Policia Local de Blanes ha aixecat 161 actes per infraccions de l'ordenança de civisme des del mes de gener, quan es va començar a aplicar. La majoria de les sancions han estat pel consum d'alcohol a la via pública, amb 51 multes. També destaquen, però, les sancions per orinar al carrer (23) i per perjudicar el descans dels veïns (27).

Finalment, Torrecillas va anunciar que estan treballant en el Pacte per a la Convivència Nocturna, tot expressant que no entén les crítiques que han rebut. "Hem rebut crítiques de les associacions de veïns, en especial del barri dels Pins, dient que no estem fent res, i no és veritat, perquè estem fent molt", va afirmar el regidor després d'explicar les dades de l'ordenança.

Per altra banda, el govern no va aconseguir aprovar un programa extraordinari d'inversions que havia d'executar la societat mixta Aigües de Blanes per valor de 12,3 milions d'euros. El regidor d'Urbanisme, Carles Gibert, va defensar el pla com un instrument per impulsar l'economia de Blanes i afavorir l'arribada de capital privat. El pla preveu l'execució de projectes històrics per al municipi, com la millora del carrer Guilleries i el carrer Colom o el clavegueram del barri de La Plantera. Gibert va afegir que era una proposta "molt ajustada econòmicament i molt necessària per a la vila".

L'oposició no va donar suport al pla perquè preveia un préstec de més de set milions. Des del PSC es va demanar deixar el punt sobre la taula i ICV va alertar que l'Ajuntament aprofitava una empresa mixta per endeutar-se, ja que no ho podrà fer a partir del gener.