La revetlla de Sant Joan és el pirmer tastet oficial de la temporada turística. Els pronòstics per aquest estiu són del tot optimistes i el sector espera una alta ocupació. De moment, la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona apunta que per aquest cap de setmana llarg de Sant Joan l'ocupació a la Costa Brava se situï entorn del 90%.

L'activitat hotelera se centrarà entre el dijous, 23, i fins al diumenge 25 de juny. Aquesta mitjana serà més alta que la registrada l'any passat i concretament a la Costa Brava Centre la previsió d'ocupació serà d'un 85,56%. Mentre que a la Selva Marítima serà del 91,89%. Mentre que pel que fa a l'Alt Empordà, l'ocupació prevista és d'un 54,71% i a Girona i radial del 55,33%.

A la zona de la Selva Interior es preveu una mitjana d'ocupació del 64,25% i a la Garrotxa d'un 50%. Pel que fa a la zona de muntanya les xifres indiquen que la previsió d'ocupació sigui d'un 60% i el Ripollès d'un 30%.

El perfil de turista que visitarà les comarques de Girona durant el pont de Sant Joan seran parelles amb un percentatge del 50% sobre l'ocupació, i famílies amb un 37,50%. La major part dels visitants de la província de Girona seran espanyols, generalment procedents de la ciutat de Barcelona i rodalies. En segon terme hi haurà turistes estrangers procedents de Franc?a (en una àmplia majoria), Anglaterra, Alemanya i Rússia.

Els turistes russos es presenten com un mercat emergent que cada vegada va adoptant més forc?a a la província de Girona, sobretot pel que fa a la zona de la Selva Marítima, en gran part al municipi de Lloret de Mar, i a la Costa Brava Centre.

La majoria dels establiments turístics el dia de més entrades serà el dijous 23 de juny i en segon terme el divendres 24 de juny. Pel que fa als preus de les habitacions, segons les dades de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, serà de mitjana 108 euros.