El Tribunal d'Apel·lació de Lió va dictar ahir el lliurament a Espanya dels dos joves francesos acusats de matar un adolescent a Lloret de Mar el passat 17 de juliol. Si bé els lletrats dels nois encara tenen tres dies per recórrer l'extradició, tot apunta que Jéremy Puydeboix i Ludwig Gallier, presumptes homicides del menor A.M., seran posats en mans de la justícia espanyola en un termini d'uns deu dies, segons explicava ahir el rotatiu Le Progrèsde Lyon. De fet, les seves defenses pretenen dilatar el lliurament dels dos nois, de 21 anys cadascun, sota l'argument que ara per ara existeix un corrent d'opinió que podria condicionar el tractament judicial del cas, arran dels nombrosos aldarulls protagonitzats sobretot per joves francesos que aquest estiu han succeït a Lloret.

Els dos nois van ser detinguts el passat 17 d'agost juntament amb un tercer noi al qual els jutjats francesos van deixar en llibertat en constatar que no tenia res a veure amb la batussa que va culminar amb la mort de l'adolescent lloretenc. Una investigació dels Mossos d'Esquadra que va portar agents catalans a França per tal de continuar allà les perquisicions va propiciar les detencions exactament un mes després dels fets que pesen sobre els acusats. Els dos nois, que ara per ara estan en presó preventiva, asseguren que no tenien ni idea que algú hagués mort durant la baralla en la qual no neguen haver participat. De fet un d'ells va admetre fins i tot que va fer servir un ganivet però assegura que no era conscient d'haver fet mal a ningú. La versió dels joves, que es contradiu amb la dels testimonis lloretencs, és que els agredits van ser ells i que un grup de joves lloretencs va causar la baralla. Els seus lletrats asseguren que els enregistraments de les càmeres que conformen el gruix de les proves que han dut a la detenció dels joves francesos donen suport a aquesta versió dels fets.

El darrer recurs que els queda als dos processats és apel·lar al tribunal de cassació, però la figura de l'extradició per delictes greus acostuma a ser acatada. Els tribunals francesos atribueixen als joves un homicidi involuntari, una acusació que, en passar a mans espanyoles, podria concretar-se en assassinat.