L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols traslladarà l'any que ve l'espai de la platja destinada als gossos. Aquest estiu s'ha trobat emplaçat a la zona de l'escola de vela, un lloc en què no està permès el bany ja que té consideració de zona portuària. Per l'estiu que ve, aquesta zona perquè els gossos hi puguin córrer i banyar-se serà a la cala Jonca, una petita cala molt poc freqüentada, ha explicat el regidor de Platges, Quim Clarà (CiU), de manera que tampoc es molestarà a ningú. La decisió del trasllat és per dos motius, ha concretat Clarà: per un costat, les actituds incíviques d'algun dels propietaris de gossos que, principalment, no recollien les defecacions dels seus cans; i, en segon lloc, perquè la zona de la platja de Sant Feliu que s'ha utilitzat aquest estiu entre dins de la zona competencial de Ports, que en el seu moment ja va reclamar a l'Ajuntament que retirés la senyalització de zona exclusiva per l'ús dels gossos.

Respecte aquest darrer punt, Clarà ha explicat l'espai destinat als cans "és una zona no apte per a banyistes" ja que hi ha l'espai de l'escola de vela i el punt on arriben els creuers, per exemple des de Tossa de Mar. El regidor ha explicat que van considerar que aquest seria un bon punt perquè els gossos hi puguessin campar. A mitjans de juny, hi van col·locar la senyalització informant que es dedicava als gossos, però ja el juliol, ha precisat Clarà, Ports la va fer retirar.

Quant a les actituds incíviques, Clarà ha lamentat que alguns dels propietaris no recullissin els excrements dels gossos. De fet, aquesta situació va despertar queixes de diversos usuaris i l'alcalde, Joan Alfons Albó, va reconèixer a Ràdio Sant Feliu que "només que un de cada deu propietaris se salti les normes, la cosa ja no funciona; hem deixat passar un temps per veure si ho podíem corregir però la veritat és que no s'ha aconseguit". Així, l'equip de govern ha decidit portar la iniciativa a la Cala Jonca.

Una altra iniciativa engegada aquest any a la platja ganxona és un espai on hi és prohibit fumar. Per l'any que ve, ha concretat Clarà, a Can Rius i Sant Pol s'hi afegirà Canyerets. El regidor ha concretat que ha funcionat "prou bé" i que no s'ha hagut de multar a ningú. En tot cas, els rètols es faran "més visibles". I una novetat per l'any que ve seran dues guarderies infantils i dos punts de trobada a les platges de Sant Feliu i Sant Pol.