Les associacions de veïns de Lloret de Mar denuncien falta d'informació per part de l'Ajuntament sobre els canvis i novetats en la ubicació dels centres de culte de nova construcció. El portaveu de les entitats veïnals Fèlix Fuentes destaca que han rebut poca informació sobre els canvis, que es van aprovar en el ple del mes passat a l'ajuntament.

Les modificacions aprovades consisteixen principalment a permetre la implantació dels centres de culte en els mateixos llocs que s'havien detallat en el Pla Generaal de fa sis anys. I s'ha introduït una nova àrea: la zona industrial i la zona comercial que l'envolta, com a nous possibles emplaçaments. Un sector que segons el consistori de Lloret és bo per a aquests tipus de locals ja que les voreres són amples i els locals no creen problemes veïnals.

El representant dels veïns Fèlix Fuentes en declaracions a l'emissora local Nova Ràdio Lloret destaca que els veïns només reclamen que se'ls comuniqui quan l'Ajuntament prengui una decisió que possibiliti permetre aquest tipus de locals i, a més, demana que se'ls tingui en compte la seva opinió sobre la implantació del centre de culte.

Un altre tema destacat pels veïns és que temen que amb els canvis aprovats ara i sobretot al permetre encara col·locar els centres de culte en zones on s'havien pogut implantar els temples fins ara, hi hagi "col·lapse" en alguns barris si se'n permet ubicar quan ja n'hi ha d'existents.

En resposta a les crítiques del portaveu de les associacions de veïns de Lloret de Mar, el regidor de l'Àrea de Territori, Sostenibilitat i Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez (CiU), relata que l'aprovació que es va fer al ple de l'Ajuntament el 24 de setembre és provisional. I que per tant, encara hi ha l'opció que aquells qui vulguin esmenar qualsevol cosa ho puguin fer a través d'al·legacions i, per tant, també relata, s'escoltarà aquells suggeriments que donin els veïns dels barris de Lloret de Mar. Un municipi que compta amb un 41% de població immigrant i de més de 100 nacionalitats diferents, cosa que en canvi no ha produït problemes de convivència, tal i com va destacar el mateix edil el dia del plenari.

Amb tot, Jordi Martínez ahir a l'emissora de ràdio també va destacar que la falta d'informació municipal sobre els canvis en el tema de la ubicació dels centres de culte no ha estat pas nul·la. Sinó que segons va relatar l'equip de govern (CiU i ERC) ha mantingut ?reunions amb algunes associacions de veïns. Amb tot va admetre que encara no s'ha realitzat una trobada amb totes però que la intenció de l'Ajuntament és realitzar una ronda amb totes les parts implicades, és a dir, entitats veïnals i també de les diferents ordres religioses per tal de trobar una entesa entre tots.

El manteniment dels indrets on fins ara es permetien els centres de culte va comptar amb la crítica de dos grups de l'oposició, el PP i el Millor, durant el plenari i van demanar que es permetés col·locar nous centres de culte únicament a la zona industrial, àrea que consideren adient.