L'Ajuntament de l'Escala congelarà els impostos, taxes i preus públics pel 2013 i, a més, permetrà pagar l'Impost de Béns Immobles (IBI) en tres terminis. El consistori considera que s'ha d'aplicar aquesta mesura tenint en compte la situació de crisi econòmica i, per això, ha decidit que també es pujarà la de l'IPC previst per aquest any, que serà aproximadament d'un 4%.

El document, que va passar per ple ahir, també preveu modificacions en el calendari de cobrament dels impostos municipals per tal d'intentar que els pagaments siguin el màxim de repartits en el temps. D'entre els, hi haurà l'IBI, que suposa la despesa principal dels contribuents. En aquest sentit, a tots els rebuts domiciliats, enlloc de pagar tot l'impost d'una sola vegada -a l'estiu-, es pagaria un 25% l'1 d'abril, un altre 25 l'1 de juny i el 50% restant, l'1 de setmbre, un cop passada la temporada turística. "Estem fent un esforç important per tal d'intentar donar les màximes facilitats possibles als contribuents en aquesta situació difícil", diu l'alcalde, Estanis Puig (PSC).

Contribucions especials

D'altra banda, el plenari també va aprovar la imposició i ordenació de contribucions especials per l'execució de les obres compreses al projecte "Urbanització del Passatge Tarragona-89".

El regidor d'Urbanisme, Víctor Puga (PSC), va explicar que aquests treballs no tenen res a veure amb el polèmic projecte d'urbanització del carrer Tarragona i que servirà per fer canalització d'aigua i el clavagueram. Puga va explicar que es tracta d'un projecte compromès des del 2007,que afecta prop d'una desena de veïns i que ajudarà a millorar aquesta zona.