L'Ajuntament de Sils va aprovar ahir en ple els projectes que inclou a la petició del nou Pla Únic d'Obres i Serveis (Puosc) que va del 2013 fins al 2016 i com a tema central hi ha actuacions per acabar amb la problemàtica de la qualitat de l'aigua especialment a la urbanització de Vallcanera Parc i la de les de Comes.

En concret, l'Ajuntament de Sils demana a la Generalitat que li subvencioni part d'un projecte valorat en 600.000 euros que consistiria en arranjar el sistema en alta de conduccions d'aigua que inclouria reparació de dipòsits, bombes, entre d'altres. I en el mateix projecte, tal i com va explicar l'alcalde de Sils Martí Nogué també s'hi preveu millorar els sistemes en baixa dels carrers de Vallcanera i les Comes així com també d'altres problemàtiques detectades en quadres d'aigua que cal canviar al nucli de Sils mateix.

Amb aquesta actuació, segons Martí Nogué es completa el projecte que va adjudicar l'Ajuntament per 150.000 euros i que permetrà que les Comes i Vallcanera Parc deixin de tenir aigua amb alta presència de fluor. En concret, la solució per a la qual finalment ha optat l'Ajuntament de Sils és interconnectar mitjançant un sistema de canonades aquestes dues urbanitzacions.

Un altra actuació prevista al Puosc és la creació de les dutxes i dues pistes de pàdel a la zona esportiva de la piscina i valorada en 150.000 euros. A banda, segons va relatar l'alcalde, també hi ha la demanda d'ajut en despeses ordinàries, permès des d'aquest any.