La Diputació estrenarà aquest mes el portal de la transparència

Giraut signa un acord amb la Generalitat i ajudarà els municipis gironins a gestionar els seus

04.06.2015 | 07:13
Joan Giraut, en un moment de l´acte celebrat al palau de la Generalitat.

La Diputació de Girona inaugurarà el Portal de Transparència DDGI, una eina digital que inclourà informació tant de la corporació com dels organismes que en depenen, com ara Dipsalut, XALOC, Casa de Cultura i Conservatori de Música, entre d'altres. A més, el Portal s'enllaçarà amb el de la Transparència de Catalunya. A la vegada, l'ens supramunicipal donarà suport i assessorament tècnic i jurídic als ajuntaments de la demarcació de Girona perquè gestionin els seus portals (que es crearan properament) i d'aquesta manera en millori la transparència.

Ho va explicar ahir el president en funcions de la corporació, Joan Giraut, durant la signatura al Palau de la Generalitat d'un conveni marc, amb el Departament de Governació , el Consorci d'Administració Oberta, les altres diputacions catalanes, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya, per col·laborar i facilitar que es compleixi la Llei de transparència.

Tots els representants van assenyalar el conveni com un gran pas per avançar cap a una Administració més oberta, transparent i amb més qualitat democràtica.

L'acord estableix la creació del Portal de la Transparència de Catalunya, que integrarà els portals de transparència de les diputacions i dels ens locals.

El conveni també preveu l'aplicació de mesures per ajudar els ajuntaments en relació amb solucions tecnològiques comunes, assessorament jurídic, suport i assistència tècnica, guia d'implantació de la Llei, model d'ordenança de transparència i formació a càrrecs electes i tècnics municipals.

Publicació automàtica

D'aquesta manera es facilitarà la feina administrativa dels ens locals, ja que es garantirà que la nombrosa informació pública que aquests trameten habitualment a organismes supramunicipals es publicarà automàticament al Portal de Transparència de Catalunya i també al Portal Local de Transparència. Així, s'evitarà duplicar tasques administratives de tramesa o publicació d'informació.

A més, fruit d'aquesta col·laboració, es posarà a disposició dels ens locals les bases de dades, tràmits electrònics adreçats a la ciutadania, el suport jurídic i tècnic i una guia d'aplicació de la llei de transparència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Uns 300 rescats dels Bombers en vuit mesos

Uns 300 rescats dels Bombers en vuit mesos

Les recerques de persones que es desorienten o es perden, especialment a la muntanya, suposen el...

Recuperen 22 tortugues mediterrànies que es venien de forma il·lícita per internet

Recuperen 22 tortugues mediterrànies que es venien de forma il·lícita per internet

S'han denunciat els tres propietaris, dues dones i un home, per un delicte contra la fauna protegida

Augmenten les temptatives d´agressió a funcionaris a la presó de Figueres

Augmenten les temptatives d´agressió a funcionaris a la presó de Figueres

El centre penitenciari del Puig de les Basses registra un menor nombre de ferits respecte a l'any...

L´arquitecte Jeroni Moner rep la medalla d´or de Banyoles

L´arquitecte Jeroni Moner rep la medalla d´or de Banyoles

L'arquitecte Jeroni Moner i Codina va rebre ahir la medalla d'or de Banyoles, el màxim...

El Vicens Vives lliura els diplomes de Batxillerat Internacional

El Vicens Vives lliura els diplomes de Batxillerat Internacional

La Fundació Jaume Vicens Vives va entregar ahir els Diplomes i certificats de Batxillerat...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema