El Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) té la intenció d’elaborar un rànquing de les mútues privades que treballen a les comarques gironines. Segons va explicar l’actual junta durant la darrera Assemblea General Ordinària, celebrada la setmana passada, l’ens està treballant en una valoració de les entitats del sector privat segons l’opinió dels metges per a defensar les seves condicions professionals i protegir el pacient.Entre d’altres qüestions, aquest rànquing sobre la pràctica privada a la demarcació valorarà aspectes com les condicions de treball dels centres privats, la relació entre el facultatiu i l’entitat, l’agilitat en la gestió de tràmits burocràtics o els terminis de pagament, per exemple.

De moment, el Col·legi de Metges ha començat una ronda d’enquestes telefòniques entre els membres que exerceixen al sector privat per a demanar-los el parer i conèixer la seva situació individual.

D’altra banda, durant la trobada, els metges gironins també van aprovar per unanimitat la venda d’una part de la tercera planta de l’Edifici Fòrum on actualment hi ha la seu del Col·legi Oficial d’Infermers/es de Girona.

Aquesta operació, de la que les dues entitats no han volgut facilitar el preu de venda, es farà efectiva de manera inminent i, a parer del Col·legi de Metges, es basa en l’interès mutu de compartir l’espai amb un altre col·legi professional sanitari per establir sinergies entre les dues institucions.

Reducció de les quotes

Durant l’Assemblea General Ordinària es va aprovar també per unanimitat la reducció d’un 5% de les quotes col·legials a partir del tercer trimestre del 2016, el que situarà Girona en línia amb la resta de col·legis catalans, i els pressupostos de l’entitat pel 2016.

A més, el president del COMG, el doctor Josep Vilaplana, va informar els col·legiats que s’havia contractat una nova assegurança de vida col·lectiva sense cost afegit que els proporcionarà una cobertura de 2.000 euros per a la persona o persones que els col·legiats considerin que han de ser els seus beneficiaris.

L’assemblea també va servir per posar el dia els col·legiats dels plans de futur del Col·legi, entre els que hi ha la celebració del tercer Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya a Girona i l’organització d’una cursa popular.

El congrés mèdic, previst per al 10 de novembre, congregarà a Girona una representació dels 40.000 metges catalans, que s’hi trobaran per debatre l’estat de la professió i com cal adaptar la medicina assistencial als nous reptes de la societat. Es vehicularà al voltant de quatre ponències: Lideratge i participació; Noves realitats, nou professionalisme; La formació del metge del futur. Instruments de garantia i Actualització del Codi Deontològic.

Pel que fa a la cursa, el Col·legi l’organitzarà a la tardor conjuntament amb el GEIEG. Estarà oberta a tota la ciutadania i hi haurà tres modalitats: de 5, 10 i 20 quilòmetres.