L'assemblea comarcal de la Garrotxa de Convergència ha escollit Jordi Xuclà i Josep Berga com a candidats gironins del partit -al Congrés i al Senat- per a les eleccions generals del proper 26 de juny. La federació de CDC a Girona decideix els candidats a aquests comicis a través de les diferents agrupacions comarcals de la formació, que proposen quines persones poden formar part de les llistes. Llavors, una vegada recollides les propostes de cada assemblea comarcal de la demarcació de Girona, Convergència escollirà els caps de llista i també determinarà quines altres persones integraran les candidatures a la cambra baixa i alta de les Corts espanyoles per al 26-J.

El president comarcal de CDC a la Garrotxa, Miquel Calm, va ser l'encarregat de fer la presentació dels candidats al Congrés i al Senat. Així mateix, Calm va remarcar la importància i la perseverança en la feina feta en l'onzena legislatura, que va definir de curta, per part dels representants de les comarques gironines, com ha estat el cas de Xuclà com a diputat. De fet, Xuclà va subratllar que en aquesta legislatura (que ha durat poc menys de quatre mesos) «s'ha posat de manifest la incapacitat per part dels polítics espanyols de fer un pacte i donar resposta al repte de Catalunya».

Xuclà també va apostar per destacar, entre altres qüestions, «que ara, més que mai, cal defensar els interessos de Catalunya i demanar el referèndum». En paral·lel, Berga va deixar clar: «Malgrat la meva vocació envers la política local, em poso a disposició del partit per aportar el meu granet en aquests moments tan importants pel país». L'assemblea comarcal de la Garrotxa de Convergència va aprovar les dues candidatures proposades per unanimitat.

A la mateixa assemblea, també es va posar sobre la taula les opcions que ha plantejat CDC del futur com a formació a través de la votació del proper 21 de maig, en la qual Convergència demanarà als militants com s'ha de definir el partit dins el marc del congrés de refundació que es preveu celebrar a principis de juliol.