Fiscalia ha d'investigar Bàscara

30.05.2016 | 06:53

«No crec que l'alcalde Saurina hagi muntat un sidral per desprestigiar el seu antecessor [...] Mentre, CDC calla, que és el que ha vingut fent en el últims anys, quan no protegint imputats, com en el supòsit del Consell de la Selva»

En els darrers dies, tant el president de l'Audiència Provincial de Girona, el magistrat Fernando Lacaba, com fonts de la Fiscalia Provincial han posat en relleu, una vegada més, les mancances que tenen en matèria de jutges i de fiscals. Com que tant el magistrat Lacaba com el cap de la Fiscalia, Josep Maria Casadevall, són dues persones arrelades o nascudes en la demarcació gironina, disposen de suficients dades objectives per provar el que diuen: que existeix un autèntic ball d'arribada i de tornada de professionals de la justícia que no ajuda a la mateixa justícia. Són jutges i fiscals que estan de pas gràcies a les prebendes que com a funcionaris tenen, entre les quals: arribar a un lloc i demanar el seu trasllat el dia següent. Perquè de privilegis no només en té l'anomenada classe política, cada vegada menys, sinó els que més, el funcionariat en general, lloc on tendeixen a un creixement exponencial. Les coses s'han de dir pel seu nom.
El que succeeix a la judicatura i a la fiscalia és de jutjat de guàrdia, si no fos perquè la llei ho empara i els drets legals segueixen essent més nombrosos i més potents que no pas els deures que imposa la legalitat.
Ho dic perquè, comptat i descomptat, aproximadament un terç dels efectius que tenen l'encàrrec d'impartir justícia i dels que han de fer respectar la llei, caigui qui caigui, es troben en el llimbs de l'estar sense ésser-hi del tot, la qual cosa comporta l'automatisme que a la província de Girona això de la justícia es troba en un estat realment molt penós.
Sense anar més lluny, al jutjat contenciós administratiu 3 de Girona hi va aterrar una magistrada que va fer repetir les vistes de tots els casos no resolts que hi va trobar -molts, massa-, qüestió aquesta més que discutible amb la llei a la mà, doncs podia haver-hi indefensió d'alguna de les parts, al·legant que el seu antecessor no havia dictat les sentències tot i haver celebrat les vistes. Escandalós, senzillament, i tot un cant al que no s'ha de fer, però que es fa donat que el residual de l'absolutisme es troba en el comportament d'alguns jutges. De massa jutges, per dir-ho clar, que adverteixen amb allò de desacatament.
Però aquesta lamentable situació, que hom pot arribar a comprendre però mai a acceptar en un Estat de Dret i com a membre de la Unió Europea, no pot ser excusa perquè fiscalia no investigui Bàscara i comprovi si les actuacions de l'alcalde Lluís Lloret (CiU) s'avenen amb la legalitat.
Gastar-se 2,7 milions d'euros per a un hipòdrom que no s'ha arribat a fer mai, haver de tornar 700.000 euros d'Impost de Béns Immobles (IBI) cobrat per terrenys urbanitzables que mai no han estat objecte de gestió urbanística i, per tant, mai no s'han desenvolupat, o 4,6 milions d'euros invertits en un pavelló que encara no s'ha acabat és matèria suficient perquè la Fiscalia de Girona hi posi el nas i esbrini si existeixen responsabilitats penals. En cas d'haver-n'hi, qui sigui o els que siguin hauran de carregar amb les mateixes, polítics i funcionaris; si no n'hi ha, tots més tranquils, malgrat que poden haver-n'hi de civils, tanmateix això ja és una altra cosa, però Fiscalia haurà posat les coses en el seu just lloc. Perquè, fiscal Casadevall, dit amb tot el respecte degut i estima personal, això de la CUP preguntant-se per què el territori gironí està aparentment exempt de corrupció, en el comparatiu català, no deixa de ser un envit que ha de tenir resposta sí o sí per part de l'òrgan que encapçala.
Vagi per endavant que no crec que l'alcalde Saurina (ERC) hagi muntat alegrament un sidral per tal de desprestigiar el seu antecessor. L'existència d'una querella per presumpta extorsió, la carta adreçada als veïns relativa al deplorable estat de la hisenda municipal, les demandes contra l'Ajuntament que van arribant, l'endeutament que pot enfilar-se fàcilment al 474% en canviar d'exercici econòmic, els pagaments fets i no acreditats de manera suficient i el presumible maquillament dels comptes municipals, més tot allò abans dit del que informava Diari de Girona avui fa vuit dies, recollint una exposició pública de fets realitzada als veïns, constitueix matèria més que suficient per decretar diligències prèvies d'investigació per part de Fiscalia.
Mentre, CDC calla, que és el que ha vingut fent en el últims anys, quan no protegint imputats, com en el supòsit del Consell Comarcal de la Selva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema