Ahir es va celebrar la campanya "Mulla't per l'esclerosi múltiple", organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple, i diverses piscines de Girona i de la província es van sumar a l'acció solidària. El projecte pretén conscienciar la població sobre la patologia, donar-la a conèixer i lluitar contra ella.

A la Piscina Municipal de la Devesa de Girona, a les 12 del migdia, més de 150 persones van llançar-se a l'aigua en suport als afectats. L'objectiu era que saltessin més assistents que en l'edició passada, per batre el rècord. A la piscina hi havia diverses persones amb esclerosi múltiple, segons va informar la coordinadora de la campanya, Maria José Muñoz. Un dels símptomes més greus que pateixen els afectats per la malaltia és la fatiga, i la calor els produeix molèsties, per això no hi havia gaires persones implicades a l'esdeveniment.

Els assistents també podien solidaritzar-se amb la causa fent una aportació econòmica o comprant a l'estand ubicat a la piscina algun dels productes de marxandatge de la campanya (tovalloles, gorres, camisetes...), els quals oscil·laven entre els 5 i els 17 euros. Amb els fons recaptats es vol donar suport a la investigació de la malaltia i oferir serveis per a les persones que la pateixen.

L'acte va comptar amb la presència de la regidora de Salut de l'Ajuntament, Eva Palau, i amb la d'altres personalitats, com la primera tinenta d'alcalde, Sílvia Paneque. La coordinadora de la campanya va voler mostrar el seu agraïment en afirmar: "vull donar les gràcies a totes aquelles persones que, d'una manera o d'una altra, s'han implicat en el projecte. Si una persona parla i una altra l'escolta, es dóna a conèixer la malaltia". També va afegir que la piscina de la Devesa estava plena de gent i "feia un goig impressionant".

A Girona es van sumar a la iniciativa quatre piscines en total: la de la Devesa, la de Palau, la del Complex Esportiu de Sant Ponç (GEiEG) i la de Can Gibert del Pla. Destaquem, per exemple, que al Club Natació Olot es podien fer metres nedant per contribuir amb la causa o que a la piscina de Vilablareix s'ha realitzat el salt multitudinari, jocs a l'aigua per a tothom, un aperitiu solidari i una sessió de zumba.

Aquesta campanya fa més de 20 anys que es porta a terme i, en aquesta edició, la imatge de la jornada l'han realitzat joves estudiants d'escoles de disseny i creatius amb Síndrome de Down i autisme, els quals també han volgut sumar-se a la lluita contra l'esclerosi múltiple.