Unió renunciaria a les seves sigles "per reconstruir el catalanisme"

Espadaler critica que l'actual Govern de la Generalitat estigui "pendent" i que rigui "totes
les gràcies de la CUP per fer equilibris"

08.08.2016 | 07:18
D´esquerra a dreta, Montse Surroca, Ramon Espadaler, Xavier Dilmé i Lluís Pujol, ahir a Llofriu.
D´esquerra a dreta, Montse Surroca, Ramon Espadaler, Xavier Dilmé i Lluís Pujol, ahir a Llofriu.

El secretari general del comitè de govern d'Unió, Ramon Espadaler, va afirmar ahir que UDC ha d'estar disposada a fer "sacrificis" per reconstruir l'espai del catalanisme centrat. "Hem d'estar disposats fins i tot a la renúncia de les sigles en benefici de l'articulació d'aquest espai polític, que hem de vertebrar i que ha de donar una alternativa clara, nítida, catalanista i centrada a l'actual Govern de la Generalitat", va assenyalar Espadaler en el tradicional esmorzar estiuenc d'Unió a Llofriu, al Baix Empordà.
El secretari general d'UDC reconeix que el partit "està gestionant una situació que no és senzilla, que és complexa", però avisa que "mai dimitirem de les nostres idees". "Estem compromesos en la defensa de les nostres idees perquè sabem que són bones per al conjunt del país: el catalanisme d'una força política d'estricta obediència catalana al servei dels interessos de Catalunya, de la defensa de l'autogovern i de la nostra dignitat i del respecte cap al nostre país i tot des d'una posició centrada", va enumerar Espadaler. "Us convido a debatre-ho en profunditat i per això tindrem el pròxim congrés, i amb el treball del comitè de govern de les intercomarcals d'Unió i de totes les agrupacions ens dedicarem a repensar tant com calgui el format, però no qüestionarem ni un mil·límetre les nostres idees", va recalcar Espadaler, que va subratllar que "l'aportació d'Unió en la reconstrucció d'aquest espai és la coherència en la defensa de les idees i del model de societat que venim defensant des dels orígens del partit".
Espadaler lamenta que l'actualitat vingui marcada per la "incertesa": "A Catalunya, aquest any, per la qüestió de confiança. A Espanya, per una investidura que no acaba de quallar. I a Europa, pel Brexit", valora el secretari general del comitè de govern d'Unió. "Veiem, a més, un Govern de la Generalitat que permanentment està pendent i que riu totes les gràcies de la CUP per poder fer equilibris", va disparar Espadaler. "L'any passat lamentàvem una votació, la del 9-N al Parlament, i ara hem tingut una nova reedició al servei de la CUP que ens situa al marge de les institucions, que situa el Govern i el Parlament fora de la legalitat i en zona de risc. Aquesta no és l'alternativa que necessita el país", va manifestat el secretari general dels democratacristians en un acte al qual també hi van assistir la portaveu del comitè de govern d'Unió, Montse Surroca, el president de la Intercomarcal de Girona, Xavier Dilmé, el president local d'Unió a Palafrugell, Lluís Pujol, i l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirià

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirà

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

L'ACA reconeix que una de les causes de l'estat d'aquests ecosistemes és «la reducció dels cabals...

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

La festa major de Banyoles, la Fira de la Castanya de Viladrau, i la Fira del Bolet a Albanyà...

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Música, teatre fires i festes formen part de la nostra selecció

Enllaços recomanats: Premis cinema