Les entitats cristianes adherides al Pacte Nacional pel Dret a Decidir celebraran un acte públic i obert el dia 7 de juliol a Barcelona. L'acte inclourà un espai de diàleg sobre la Doctrina Social de l'Església amb el teòleg Xavier Morlans; el coordinador del Pacte Nacionl pel Dret a Decidir, Joan Rigol; la teresiana Victòria Molins i el periodista Miquel Calçada, comissari de la commemoració del Tricentenari.

Segons informa el portal Catalunya Religió, el debat estarà acompanyat de diverses actuacions musicals i artístiques que comptaran, entre altres, amb la presència del músic Natxo Tarrés (Gossos). A més, també està previst que es projecti un audiovisual sobre el pensament de diversos intel·lectuals i eclesiàstics catalans i sobre el magisteri eclesial del segle XX al voltant dels drets dels pobles i les nacions. A més, la dibuixant Pilarín Bayés també ha donat suport a l'acte amb una il·lustració feta per ella mateixa.

La trobada vol mostrar públicament el suport que el dret a decidir té dins de l'Església catalana. Per això, estarà convocada per les entitats que van promoure l'adhesió conjunta de grups i institucions cristianes al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. En total, representants de més de cinquanta entitats van presentar aquesta adhesió en una recepció al Parlament de Catalunya. Ara, els membres d'aquestes organitzacions podran participar en un acte públic per tal que es visualitzi aquest suport.

Segons expliquen els organitzadors, l'acte Cristians pel Dret a Decidir vol respondre "a la trajectòria d'arrelament del país" i al reconeixement de Catalunya com a nació que, tradicionalment, ha mantingut l'Església catalana. Els promotors subratllen que els bisbes de Catalunya han reiterat en diversos documents que "l'existència de la nació catalana exigeix una adequada estructura jurídico-política que faci viable l'exercici dels seus drets".