L'Ajuntament de Girona segueix esperant el projecte del tren convencional i tampoc té cap informació sobre l'estació provisional del Tren d'Alta Velocitat (TAV) que hauria d'estar en funcionament ja l'any vinent. Ho va explicar l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, en el decurs del primer Fòrum Ciutadà sobre les obres del TAV celebrat ahir al Centre Cultural la Mercè, que va reunir una cinquantena de persones, tot i que pràcticament la meitat eren polítics, periodistes i responsables de les obres.

L'alcaldessa va explicar-ho en el torn de preguntes. En concret del president del col·legi d'arquitectes, Frederic Cabré, que va demanar saber què passarà un cop acabin els treballs del TAV. Pagans va afirmar que les comarques gironines han estat "maltractades" en tot el relacionat amb les infraestrutures però que va indicar que el Ministeri de Foment manté el compromís que els treballs del tren convencional començaran quan acabin les obres del TAV, tot i que va ressaltar que encara no tenen el projecte. També hi ha noves notícies sobre l'estació provisional que hauria d'utilitzar-se pel TAV mentre duren els treballs del convencional.

El president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, Martí Carreras, va insistir en què l'Ajuntament faciliti informació als Centres Cívics i va reiterar que caldria un programa de televisió sobre el TAV. Un veí de Girona va mostrar-se preocupat pels arbres de la Devesa a conseqüència de les obres i va mostrar-se partidari de mantenir el viaducte per evitar l'especulació amb el terreny. L'alcaldessa va explicar que els arbres no corren perill i va recordar que a l'hora de fer el túnel del tren convencional qcom a mínim s'ahurà d'enderrocar el primer tram del viaducte perquè coincidirà amb el pou d'atac.

Per part de l'Ajuntament, Maria Mercè Teixidor van exposar diferents dades sobre les obres. Destacar que la policia ha examinat 61 vehicles de les obres, sobretot camions del 25 de gener a 16 de març) i que se n'ha denunciat 34 per diferents motius com ara no dur una lona de protecció quan es transporta terra o per manca de permisos o documentació.

Finalment, tant l'AV de Sant Narcís com la CUP han anunciat que faran propostes al reglament d'organització i funcionament del Fòrum, per fer-lo més obert als ciutadans i perquè no tingui una mesa amb excés de pes i decisió política. El regidor de Participació Ciutadana, Miquel Poch, havia ofert poc abans, un mes de marge per si alguna entitat o veí volia presentar aportacions. El reglament s'aprovarà en el proper Fòrum.