L'exregidor de CiU a Girona, l'economista Jordi Moner, serà l'encarregat de reforçar l'àrea d'Hisenda. El nou govern de CiU preveu treballar amb els organismes públics que depenen de l'Ajuntament de Girona per trobar la fórmula per fer-los més eficaços i també per optimitzar els recursos. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha incorporat Moner com a càrrec de confiança per la seva experiència en la gestió pública, a més del coneixement del propi consistori.

Jordi Moner va ser regidor a l'oposició entre 1991 i 1995 quan Josep Arnau va aconseguir arribar als nou regidors, lloc que ocupava Moner. L'exregidor va decidir no continuar amb Salvador Martí, perquè va ser designat secretari d'organització de CDC a la ciutat de Girona. Durant tots aquests anys, Moner ha destacat per ser un habitual col·laborador de Josep Maria Matamala, també exregidor de CiU a Girona.

Tot i el seu pas per l'Ajuntament de Girona, Jordi Moner té una àmplia experiència en el camp de l'administració dins del Consorci Costa Brava que gestiona les aigües potables del sistema costaner.

Puigdemont li ha encarregat que reforci la tasca de la regidora d'Hisenda, M. Àngels Planas per aconseguir fer més eficient els organismes i les empreses públiques que depenen de l'Ajuntament. Tant Planas com Moner seran els encarregats d'elaborar i quadrar el primer pressupost de CiU.

El quart càrrec de confiança

La incorporació de Jordi Moner significa la contractació del quart càrrec de confiança del nou govern de CiU. Els altres tres són Albert Riera, Joaquim Oliva i Francesc López.

Albert Riera va acceptar ser el gerent de l'Ajuntament de Girona, després que Unió evités que anés a la llista. Riera ha hagut de deixar la seva feina de professor per dedicar-se en exclusiva a l'Ajuntament.

Un altre dels puntals de Puigdemont en els seus quatre anys a l'oposició ha estat Quim Oliva. Oliva no va repetir a la llista de CiU i es va oferir a treballar igualment pel grup municipal. La recompensa, però, no ha estat només com a assessor sinó que se l'ha anomenat cap de l'àrea d'Urbanisme, en substitució d'Anna Barceló.

L'alcalde ha anat omplint càrrecs creats però que estaven buits. És el cas del cap de gabinet d'alcaldia. Puigdemont tenia clar des de fa temps un nom: Francesc López. Aquest ja ha acceptat. López va ser cap de gabinet de la Diputació de 1983 a 1997 i gerent del Patronat de Turisme.