Si veus això en un tomàquet, llença'l immediatament

Observa el color del tomàquet i cerca qualsevol desperfecte

Els tomàquets són una de les verdures més consumides al nostre país; es compten per tones les unitats que es venen cada dia a supermercats, hipermercats i fruiteries. Tot i això, en algunes ocasions estem consumint un tomàquet en mal estat que pot fer mal a la nostra salut. Per això, hauries de conèixer els senyals que indiquen quan un tomàquet està dolent i l'has de llençar a les escombraries.

COM SABER SI UN TOMÀQUET ESTÀ EN MAL ESTAT

  1. El color del tomàquet és un indicatiu de l'estat de conservació. Ha de ser vermell del tot, sense taques ni decoloracions.
  2. En cas de desperfectes, com ara floridura, àrees enfonsades o esquerdes, el millor que pots fer és llençar el tomàquet perquè es troba en mal estat.
  3. Si quan subjectes un tomàquet (sense prémer) s'enfonsa, vol dir que està molt madur i el seu estat pot ser poc convenient.
  4. Fa olor el tomàquet per fora; si fa olor de ranci o té una olor estranya i desagradable, llença'l.
  5. Quan tallis el tomàquet per la meitat, el seu interior no pot ser viscós. Ni pot tenir taques de floridura, àrees d'altres colors o una olor rància.

D'aquesta manera, estalviaràs problemes de salut, perquè ingerir un tomàquet en mal estat pot comportar des de dolors d'estómac, fins a altres patologies més greus com intoxicació alimentària.