Si veus això en un tomàquet, llença'l immediatament
Observa el color del tomàquet i cerca qualsevol desperfecte
Els tomàquets són una de les verdures més consumides al nostre país; es compten per tones les unitats que es venen cada dia a supermercats, hipermercats i fruiteries. Tot i això, en algunes ocasions estem consumint un tomàquet en mal estat que pot fer mal a la nostra salut. Per això, hauries de conèixer els senyals que indiquen quan un tomàquet està dolent i l'has de llençar a les escombraries.
COM SABER SI UN TOMÀQUET ESTÀ EN MAL ESTAT
- El color del tomàquet és un indicatiu de l'estat de conservació. Ha de ser vermell del tot, sense taques ni decoloracions.
- En cas de desperfectes, com ara floridura, àrees enfonsades o esquerdes, el millor que pots fer és llençar el tomàquet perquè es troba en mal estat.
- Si quan subjectes un tomàquet (sense prémer) s'enfonsa, vol dir que està molt madur i el seu estat pot ser poc convenient.
- Fa olor el tomàquet per fora; si fa olor de ranci o té una olor estranya i desagradable, llença'l.
- Quan tallis el tomàquet per la meitat, el seu interior no pot ser viscós. Ni pot tenir taques de floridura, àrees d'altres colors o una olor rància.
D'aquesta manera, estalviaràs problemes de salut, perquè ingerir un tomàquet en mal estat pot comportar des de dolors d'estómac, fins a altres patologies més greus com intoxicació alimentària.
- Això és del que més es penedeixen les dones al final de la seva vida segons un estudi de Harvard
- Un advocat denúncia el Girona davant la UEFA i demana fins i tot el seu descens pel fitxatge de Dovbyk
- Gràfic interactiu: aquests són els municipis gironins amb més piscines
- Europa dona la raó a una gironina a qui li van denegar la pensió de viduïtat fa 10 anys
- Deu plans per gaudir d'un gran cap de setmana a les comarques gironines
- A quants catalans enganyarà Puigdemont?
- El plat que frena el deteriorament cognitiu i ajuda a no perdre la memòria
- El poble més bonic d'Espanya segons National Geographic és gironí