Un Carnaval passat per aigua

lguns municipis com Lloret de Mar o Santa Coloma de Farners van suspendre la rua i en altres van fer modificacions a causa del temps

La festa continua avui en localitats com Blanes o l’Escala

La pluja ha aigualit la celebració del Carnaval a les comarques gironines. Alguns municipis com Lloret de Mar han hagut de cancel·lar les activitats programades i, en d’altres, l'han pogut festejar però amb limitacions i canvis.

Una de les desfilades més esperades és la de Platja d’Aro que, aquest any, havia començat amb normalitat, ja que les activitats del matí no han patit cap contratemps. A la tarda la pluja ha fet endarrerir l’inici de la rua, que havia de començar a les quatre de la tarda i al final s'ha iniciat a un quart de sis. Malgrat que el nombre d’assistents ha sigut menor que en altres edicions, el Carnaval de Platja d’Aro ha aconseguit reunir milers de persones que han acompanyat les comparses des de la plaça Sardana fins al giratori Josep Trueta. La pluja tampoc ha parat als palamosins, malgrat que el temps, han decidit continuar amb la rua, l’hora d’inici s'ha endarrerit de dos quarts de quatre a un quart de sis, i han hagut de fer-la més curta, però, al final, han pogut celebrar el Carnaval; el que sí que han canviat a Palamós ha sigut la ubicació de la festa de la nit, que s'ha traslladat a la nau dels 50 metres.

Una imatge de la rua de Carnaval de Platja d'Aro

Una imatge de la rua de Carnaval de Platja d'Aro / Ajuntament de Platja d'Aro

A Santa Coloma de Farners, malgrat que al principi havien planejat cancel·lar la rua pel temps, al final no ha sigut així i el municipi ha pogut gaudir de la seva rua de Carnaval.

A Lloret de Mar i la pluja sí que ha impedit que es fes la rua. En el primer municipi estava previst que la desfilada comencés a les cinc de la tarda però per motius tècnics a causa de la pluja han decidit suspendre-la i traslladar-la a demà a les 12 del migdia.

En el cas de Sant Feliu de Guíxols, malgrat que van celebrar el Carnaval divendres també van estar pendents de la meteorologia que, al final, durant l’entrega de premis es va fer notar. Tot i això, des de l’Ajuntament asseguren que ha sigut un any «excepcional» i que es van inscriure a la desfilada 4.230 persones, un rècord comparat amb altres edicions. La rua va començar a les sis de la tarda i en total hi van participar 58 colles. Els guanyadors van ser: de les comparses, Els Emmaskarats amb «les joies sagrades de l’Índia»; de les carrosses petites van ser Golfo’s amb «Golfo’s, plomes i ritmes tropicals»; de les carrosses grans, La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit Roca amb «Etern, aquesta va per tu»; i de carrosses d’animació, La banda del pati amb «Som uns genis». A Sant Feliu de Guíxols la festa continuarà demà al matí, a les onze, amb la Gran Desfilada Diürna de Diumenge.

Subscriu-te per seguir llegint