Els millors plans per a passar un gran cap de setmana fora de casa

Et portem tot d'idees perquè passis un cap de setmana genial a les comarques gironines

Les millors propostes per a passar un gran cap de setmana

Les millors propostes per a passar un gran cap de setmana / DdG

Després d'una setmana amb feina, escola i responsabilitats, el cap de setmana aporta calma i temps per gaudir de les activitats que més ens agraden. Per aprofitar les hores de lleure al màxim, hem seleccionat un grapat d'activitats per a passar un gran cap de setmana fora de casa a les comarques gironines.

Fira del conte «explica’m» a Sant Feliu de Guíxols

Dissabte 10 i diumenge 11, durant tot el dia

Contacontes (alguns dels quals en anglès), teatre de carrer, contes de por, espectacles itinerants i contes també per a adults, així com tallers diversos, són alguns dels actes que proposa la vuitena Fira del Conte «Explica’m» que tindrà lloc aquest cap de setmana a Sant Feliu de Guíxols. Tota la programació aquí.

Fira els Tocs de Vi de l’Empordà a la plaça Independència de Girona

Divendres 9 i dissabte 10, des de les 18 h

Tretze cellers de l’Empordà oferiran durant dos dies els seus vins que, a diferència d’altres anys, seran maridats amb tastets de productes de proximitat oferts pel segell Girona Excel·lent i per diversos establiments de la ciutat. Els cellers de la DO Empordà oferiran una completa selecció de vins blancs, rosats, negres i dolços i molts vins de la nova anyada.

VIII Fira de la Gamba de Palamós

Dissabte 10, durant tot el dia

La Fira de la Gamba de Palamós té com a objectiu incentivar el coneixement d'aquest producte estrella del municipi. Al llarg de tot el dia es podran degustar diferents propostes gastronòmiques protagonitzades per la Gamba de Palamós, elaborades pels restaurants i les tavernes participants; conèixer altres productes del territori; comprar peix a la llotja i participar en les activitats de descoberta de la pesca i la cuina del peix. Més informació aquí.

La Fira de la Rosa de Roses

Fins diumenge 11. Tot el dia      

La Fira de la Rosa de Roses aplega diferents activitats al llarg de tot aquest cap de setmana, amb exposicions i composicions florals, campanya gastronòmica "Còctels de roses", catifes de Corpus, concurs fotogràfic a Instagram i altres. Consulta el programa aquí.

Fira del blat al pa a Castelló d'Empúries

Diumenge 11, durant tot el dia

Castelló d’Empúries celebra aquest diumenge la 23a edició de la Fira del Blat al Pa. Una edició que arriba amb 25 firaires inscrits que oferiran a les parades: pa, xurros, formatges, olives, embotits, mel, joies, espelmes, sabons... Al llarg de la jornada hi haurà tallers i altres activitats per a tots els públics. 

Stay, a peu de carrer a l'Ateneu 24 de juny de Girona

Dissabte 10, 19.30 h     

El grup barceloní de rock i psicodèlia Stay visita aquest dissabte Girona, en el marc del festival A Peu de Carrer que organitza l’Ateneu 24 de Juny. En aquest concert, que tindrà lloc a l'exterior de l'Ateneu 24 de Juny (carrer Ferreries Velles) la banda presentarà els temes nous del seu nou EP.

Jornada Voltaica a la plaça de l'Assumpció de Girona

Dissabte 10, de 10 h a 20 h      

La Jornada voltaica estira el fil de la bioconstrucció i la sostenibilitat. A través d’un itinerari de tallers, mostres, xerrades, parades, exposicions i música, tornem a fer de l’art i la festa un esdeveniment d’acció i pensament crític i col·lectiu. A més, hi haurà l’actuació musical de la cantautora Marta Rius, gràcies a una col·laboració amb l’(a)phònica de Banyoles.

Fira del disc de Sant Daniel al pati de les Antigues Escoles (Girona)

Dissabte 10, durant tot el dia

Torna la Fira del Disc de Sant Daniel amb concerts en directe, dj’s i parades de vinils. A partir de les 11 del matí fins a la nit, 7 DJ amb vinils. A les 12.30 h vermut concert amb The Holy Sinners, a les 16.30 h concert d’Smoking Bambino, a les 18 h concert de Les Salvatges i per acabar la festa, concert amb Zombi Pujol.

El Pícnic Jazz al Parc Monar de Salt

Dissabte 10. A partir de les 20h      

La Girona Marxing Band, La Moderna Drumline o el Black Music Choir posaran la música en una nova edició del Pícnic Jazz, un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Salt, Cases de la Música i Òmnium Cultural, amb el suport de la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat i GIG Serveis.

La 28a Fira de la Cirera de Llers

Diumenge 11. Tot el dia      

Al llarg de tot el dia tindrà lloc la 28a edició de la Fira de la Cirera i tradicions. Com cada any, els voltants de la plaça Major acullen un seguit d’activitats tradicionals, les parades de venda de productes d’artesania, alimentació i la parada de venda de cireres. Enguany, a més, torna el dinar popular al Pavelló Municipal.