Els britànics Ivan Campo obriran aquest dissabte el festival A Peu de Carrer de Girona

La quarta edició del cicle organitzat per l'Ateneu 24 de Juny també portarà fins a l'escenari de Ferreries Velles noms com Miss Thunder & The Souldelics, Stay, Minibús Integalàctic o Roko Banana

Ivan Campo

Ivan Campo / DDG

Albert Cornellà

Albert Cornellà

El carrer de les Ferreries Velles de Girona, i més concretament l’exterior de l’Ateneu 24 de Juny, tornarà a omplir-se de música amb la 4a edició del festival A Peu de Carrer. El folk-pop d'Ivan Campo, el trio britànic de Manchester que porta el nom del mític exfutbolista internacional basc i que en aquesta ocasió actuarà en format duet, obrirà aquest dissabte (19.30 h) una edició que s’allargarà fins al pròxim 29 de juliol proposant fins a un total de nou concerts.

El talent emergent gironí torna a tenir pes en el cartell d’aquesta edició amb el soul & funk de Miss Thunder &The Souldelics (1 de juliol) -el nou projecte de la cantant gironina Núria Mancebo (Big Black Rhino)-, la psicodèlia de Minibús Integalàctic (29 de juliol), el noise rock de The Double Shame (8 de juliol) o el rock progressiu dels banyolins Roko Banana (17 de juny).

El festival organitzat per l’Ateneu 24 de Juny, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, també portarà fins a la ciutat propostes com el seu rock de tall psicodèlic dels barcelonins Stay (10 de juny); el power pop dels ebrencs Gebre (3 de juny); el punk rock de les barcelonines Les Salvatges (15 de juliol) i l’art rock de la cantautora irlandesa Elle Leon (22 de juliol).

Amb l’objectiu de potenciar la interacció entre els artistes i el públic durant els concerts, el festival aposta per un escenari baix, mantenint la fórmula de taquilla inversa. Segons indica l’organització, el nombre de concerts d’aquesta edició suposa «un creixement substancial respecte a edicions anteriors», obeint així a «la magnífica resposta del públic i les bandes» assolida anteriorment.