El conseller de Justícia, Carles Mundó, va assegurar ahir durant una visita al centre penitenciari El Puig de les Basses de Figueres que la fuga del pres d'aquesta presó dimecres durant una visita programada a familiars a Blanes és un «un cas molt excepcional» i que es deu al fet que «malauradament, el risc zero no existeix».

Mundó va insistir que es van prendre totes les precaucions possibles, que anava acompanyat de dos funcionaris del centre i que, per tant, «va ser un fet absolutament fortuït i difícilment previsible». En aquest sentit, va afirmar que de sortides programades d'aquest tipus de gener a maig se n'han fet 668 i només hi ha hagut trencament de condemna en el 0,1% dels casos. El pres continuava ahir escàpol, mentre la policia el segueixen buscant.

«Quan aquesta persona vegi l'abast del que ha fet entendrà que hauria estat millor que no ho hagués fet», va dir. I és que Mundó va reiterar ahir que el seu historial delictiu incorporarà un nou delicte de trencament de condemna i que perdrà els beneficis penitenciaris que tenia. El conseller, però, va reiterar en diverses ocasions que el cas és puntual i que es van seguir tots els protocols.

L'intern, que complia condemna des del 2003 per múltiples robatoris alguns dels quals violents, es va escapar quan sortia per primera vegada el matí de dimecres a fer una visita programada a la seva família a Blanes. L'home anava en un cotxe de presons acompanyat per una treballadora social i una psicòloga. Precisament, el pres anava acompanyat de personal de rehabilitació perquè se l'estava preparant per a la seva sortida del centre penitenciari en poc temps.

Un cop van arribar al municipi, però, va sortir del vehicle i va fugir. Des d'aleshores, Mossos i policia local el busquen, de moment, sense èxit. Amb tot, el titular del departament va voler insistir ahir que aquests fets passen en poques ocasions, que no són previsibles i que el sistema penitenciari està pensat perquè aquest tipus de sortides es facin sense cap tipus de problema.