El Club d'Escacs de l’Atzucac de Figueres va debutar el passat cap de setmana a la tercera provincial de la Lliga Catalana d’Escacs. Ho van fer al mateix Centre penitenciari de Puig de les Basses, i van acabar la jornada amb una victòria del primer equip contra l’Hostalric C (3,5 a 0,5) i una derrota per part de l’equip B davant del Figueres E (1-3). Per tots els implicats del club suposava també la posada en marxa del projecte esportiu, que tal com afirmen els mateixos organitzadors, «va ser un èxit d’allò més engrescador». Aquest diumenge la lliga continua amb els partits Marítim Blanes-Atzucac A i Atzucac B-Gerunda H.

Els dos equips de l’Atzucac estan compostos exclusivament per interns i els voluntaris i educadors es limiten a donar suport a l’activitat. Els dos rivals es van presentar puntuals a la cita, però ho van fer amb un jugador menys a cada grup, un fet que va suposar una victòria per incompareixença. Malgrat aquest repunt, els partits es van desenvolupar amb tota normalitat, i acabats els matxs oficials molts dels jugadors de fora van voler continuar jugant partides només per diversió.

El primer dels enfrontaments es va soldar amb un resultat 3,5 a 0,5 a favor de l’Atzucac. El fet que els jugadors de l’equip figuerenc fossin més experimentats va inclinar la balança a favor seu, i va permetre que jugadors com Narcís C. o Antoni F. aconseguissin un avantatge posicional traduït posteriorment en una victòria. En el cas de l’enfrontament de Marc P. contra el seu contrincant Joan V. es va finalitzar en unes taules molt treballades per tots dos.

En el cas del partit contra el Figueres, l’equip B de l’Atzucac va perdre per un resultat 3 a 1. La trobada entre Catilin C. i el francès Andre Schrander va acabar en derrota, igual que la taula de Narcís P. i Carles C. Els jugadors de tots tres equips van quedar satisfets i ja es preparen per a la trobada d’aquest pròxim diumenge 29 de gener.