Figueres tancarà el Museu de l'Empordà per iniciar una reforma que permetrà recuperar l'auditori

Els treballs, amb una inversió de 490.000 euros, també serviran per crear una botiga, una llibreria i millorar l'accessiblitat interior

Museu de l'Empordà

Museu de l'Empordà

Carme Vilà

Carme Vilà

L'Ajuntament de Figueres tancarà el 18 de juliol temporalment el Museu de l'Empordà per iniciar les obres de reforma amb una inversió de 490.000 euros, dels quals 200.000 euros aportarà la Diputació de Girona. Ara es portarà a terme la primera fase. La següent amb la reforma dels pisos superiors i el pla museològic està prevista pel 2022-2023.

El darrer cap de setmana obert l'accés serà gratuït.

Les obres consistiran a millorar l'accés interior, un espai de benvinguda amb botiga i llibreria, i es recuperarà l'espai soterrani amb un auditori per a unes 50 persones.

Imatge de les obres previstes

Imatge de les obres previstes

Els treballs començaran la darrera setmana de juliol amb una previsió de cinc mesos de durada.

L'Ajuntament remarca que és la reforma "més ambiciosa que s'ha dut a terme en el Museu en els últims anys i que és el punt de partida del que ha de ser la renovació integral de tot l'edifici, incloent-hi també l'exposició permanent".

El tancament s'avança un parell de setmanes a l'inici de les obres per tal que el personal pugui protegir les obres de la col·lecció amb les mesures necessàries per a la seva conservació. L'Ajuntament ha informat que es tindrà especial cura amb els relleus escultòrics de la façana, obra de Frederic Marés.

Les exposicions temporals que es poden veure actualment, "Tura Sanglas i Rosa Tharrats: un diàleg artístic. Subjectivitat de la matèria, poètica de l'objecte", i "Ben Patterson a l'Empordà. Fotos i vídeos de Joan Casellas" es podran visitar fins al diumenge 18 de juliol.

El Museu continuarà treballant en la difusió del patrimoni artístic mentre durin les obres amb activitat i contingut a les xarxes socials @museuemporda. A la sala d'exposicions l'Escorxador se seguirà amb la programació prevista.