El PSC de Portbou demana que es reobri l'espai jove

Els socialistes han enviat una carta a l'alcalde demanant més polítiques de joventut

L'actual centre cívic de Portbou, un dels equipaments municipals.

L'actual centre cívic de Portbou, un dels equipaments municipals.

Redacció

El PSC de Portbou ha demanat a l'alcalde, Xavier Barranco, (AP- JxCat- JUNTS) que reobri l'espai jove i recuperar la figura del dinamitzador per a l'espai cívic.

Els socialistes consideren que hi ha una manca de polítiques juvenils. Hi havia hagut una partida de 10.000 euros, ara inexistent per a la contractació d'una persona en aquesta àrea.

Consideren que és molt greu que l'Ajuntament no faci polítiques juvenils i la mostra diu que són els 500 euros de pressupost anuals actuals per a l'àrea de joventut.

"Hi ha coses que no poden esperar al poble, i una d’elles són les polítiques per al jovent”, diuen.

Gael Rodríguez ha afegit que "els joves necessitem un espai on poder reunir-nos, passar-nos-ho bé i compartir estones i activitats" i en aquest sentit apunta que "les polítiques juvenils també passen pels espais, i per tant, un espai i un dinamitzador que pugui també assessorar/ajudar en temes educatius, laborals, sexuals, entre altres és important perquè els joves de Portbou continuïn al poble".

El PSC es prepara per al 2023

El PSC es prepara per a les eleccions vinents amb un programa i una candidatura per posar en marxa Portbou, ha manifestat el secretari d'organització de partit a Llançà-Portbou, Gael Rodríguez.

"Som plenament conscients que a unes eleccions ens hem de presentar amb una proposta clara, malgrat això, hi ha diferents qüestions que no poden esperar un any i mig, com l'abandonament als joves per part del govern municipal o la inseguretat" han explicat els socialistes.

És per aquesta raó que, l'equip socialista, des de la seva postura d'oposició de carrer, ha enviat una carta sol·licitant a l'alcalde i a la resta de l'equip de govern que moguin fitxa en aquest aspecte i que comencin a donar confiança als joves del poble amb un espai jove que vagi acompanyat de la figura d'un dinamitzador o una dinamitzadora.