Figueres habilita una oficina per assessorar sobre les subvencions per a la rehabilitació energètica d'habitatges

S'hi destinaran més de 4 milions d'euros a repartir entre 2.568 habitatges d'alguns dels barris de la ciutat

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, davant l'Oficina de Rehabilitació d'Edificis

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, davant l'Oficina de Rehabilitació d'Edificis / Imatge cedida a l'ACN per l'Ajuntament de Figueres

ACN

Figueres ha obert una 'Oficina de Rehabilitació d'Edificis' destina a assessorar la ciutadania sobre les subvencions per a la rehabilitació energètica d'habitatges. En total, s'hi destinaran més de 4 milions d'euros provinents dels Fons Europeus Next Generation, que permetran rehabilitar un total de 2.568 habitatges d'alguns barris de la ciutat.

Aquests són: el sud-oest del centre històric, Culubret, Sant Joan Parc Bosc i Sant Josep. Les ajudes es mouen entre el 40 i el 100% per a la rehabilitació energètica d'habitatges d'ús habitual, unifamiliar o plurifamiliar. Un cop feta la reforma, s'haurà d'acreditar una millora d'eficiència avalada per la reducció del consum d'energia.

En aquesta Oficina de Rehabilitació d'Edificis, situada al número 7 del carrer Doctor Ferran, hi haurà dues tècniques de suport, per oferir un assessorament i acompanyament i ajuda en els tràmits administratius. L'horari d'atenció al públic és de les nou del matí a les dues de la tarda i cal demanar informació i cita prèvia enviant un correu a l'adreça: nextgeneration@figueres.org.

Per tal de donar a conèixer aquestes subvencions, s'han fet tres sessions informatives a les zones que se'n poden beneficiar. L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha detallat que aquesta subvenció i l'oficina en qüestió és "una oportunitat per a la rehabilitació energètica d'edificis a la ciutat, perquè els veïns i veïns d'aquestes zones puguin renovar energèticament l'habitatge i convertir-lo en més sostenible i eficient i alhora, reduir la despesa energètica".