El càmping Ballena Alegre de Sant Pere Pescador organitza la primera edició de la Fira Conscient, amb el títol "Un model de vacances per cuidar el planeta".

Se celebrarà del 16 al 18 de juny i mostrarà com el turisme pot ser un pol de regeneració ecològica a través de visites guiades, formació i sensibilització amb la conservació del medi, activitats solidàries i col·laboracions, mostra de productes de proximitat de l'Empordà, tasts i degustacions.

A més, la fira coincidirà amb el Campionat del Món d'Optimist que tindrà lloc a les instal·lacions del càmping.

El director de la Ballena Alegre, Toni Castellar, ha explicat que "aquesta fira oberta al públic ens permet compartir, juntament amb proveïdors, entitats i empreses amb les que col·laborem, el nostre model i la nostra visió". El director constata que "som un camping que fa molt temps que aposta per la sostenibilitat. Però anemmés enllà, i treballem per impulsar un model d’activitat turística conscient des d’una perspectiva regenerativa amb el planeta”.

També hi col.laboren entitats com Món Empordà, Xarxa Pagesa, Empordà Mar, Museu d’Empúries, Inèdit, Grup d’Acció Local Pesquer i Barcelona Capital Nàutica.

“Comunicar l’ànima del càmping és bàsic per explicar al món que els models econòmics basats en la proximitat tenen un gran impacte econòmic, social i ecològic. La fira és una manera d’explicar de manera tangible la feina que fa el càmping en aquest sentit”, segons Francesc Buxeda i Aliu, coordinador de la fira i responsable de comunicació del càmping.

Projectes sostenibles

El càmping La Ballena Alegre està considerat un referent en el sector per la seva filosofia de respecte al medi ambient. Ha rebut reconeixements com el de càmping més sostenible d'Europa 2022 per l'associació automovilística alemanya ADAC, l'entitat més gran d'Europa d'aquestes característiques.

La Ballena Alegre ha engegat un projecte per compensar la seva petjada de carboni a través d'una auditoria que li permetrà dissenyar un pla d'accions per compensar i neutralitzar les emissions ajudant a impulsar projectes d'agricultura regenerativa.