Llançà construirà l’espai polivalent passat l’estiu després de dues licitacions desertes

Per executar l’obra es preveu fer un procediment negociat, la qual cosa evitarà que el concurs públic quedi, de nou, obsolet

El pressupost és de 440.000 euros, i es planteja construir-lo al solar que hi ha al costat de l’institut i del Parc de Bombers

L'espai està situat al costat del Parc de Bombers.

L'espai està situat al costat del Parc de Bombers. / Santi Coll

Josep López Navarro/Empordà.info

Llançà començarà a construir el nou espai polivalent passat l’estiu, després de dues licitacions desertes i si no hi ha cap imprevist. Per fer-ho, l’Ajuntament preveu engegar un procediment negociat que s’haurà d’aprovar en la propera Junta de Govern, i que plantejarà que l’obra tingui un cost de 440.000 euros, aproximadament.

El fet de posar en marxa un procediment negociat té com a objectiu agilitzar el tràmit. «La licitació és un procés molt llarg. Dura molts mesos; s’ha de fer l’oferta, la presentació de documentació en sobres tancats, etc. Iniciar processos d’aquest tipus per la via ‘normal’ és molt feixuc. I el concurs ja ha quedat desert dues vegades, no ens podem permetre una tercera», apunta l’alcaldessa de Llançà, Núria Escarpanter. El procediment negociat, en canvi, «és més ràpid i es fa dins la màxima legalitat». «En aquest cas, indiquem directament el cost de l’obra i s’hi presenten les empreses interessades. La que reuneixi la millor oferta econòmica, serà l’escollida», explica Escarpanter.

Des de fa anys, Llançà treballa per tenir un espai polivalent o un palau de fires. Una sala on poder celebrar activitats sota cobert que se situarà al solar que està just al costat de l’institut i del Parc de Bombers, al carrer 8 de març. Allà, actualment s’instal·la l’envelat per la Festa Major i pel Carnaval. Ara bé, tot i que el procés per posar en marxa l’obra es va iniciar el 2021, com dèiem, no serà fins passat l’estiu que es podrà engegar l’actuació, i és que el fet que les dues licitacions fetes hagin quedat obsoletes, «ha estat un gran entrebanc», segons Escarpanter. Suposadament, el que hauria causat això seria la pujada dels preus dels materials de construcció provocada per la pandèmia i la Guerra d’Ucraïna, «tot i que amb el pla d’obres vam aconseguir el màxim de subvenció, 250.000 euros», anota l’alcaldessa.

Similar a la plaça del Gra de Figueres

Pel que fa al disseny del nou espai polivalent de Llançà, «serà similar a la plaça del Gra de Figueres», exemplifica Escarpanter. I és que el que es planteja construir ara és la primera fase de la construcció d’una infraestructura que, amb el temps, ha de ser un edifici complet. De moment, però, «amb la quantitat econòmica que es planteja, no podem confeccionar tota una sala tancada amb estances, banys, etc.», apunta Núria Escarpanter. Tanmateix, el fet de tenir una plaça coberta evitarà haver de llogar un envelat, la qual cosa «permetrà estalviar una despesa important», diu l’alcaldessa. «Ja només s’hauran de llogar lones pels laterals», afegeix.

Val a dir que la zona on es vol aixecar el nou espai polivalent de Llançà ja està adequada amb paviment, la qual cosa facilitarà el procés de construcció.