Mor al Trueta la nena de 9 anys que gairebé es va ofegar en una platja de Castelló

Va morir aquest dimarts al centre hospitalari on estava ingressada des del dissabte

La germana també va haver de ser hospitalitzada pels mateixos fets

La platja de Can Comes, en una imatge d'arxiu.

La platja de Can Comes, en una imatge d'arxiu. / JORDI VELASCO

Eva Batlle

Eva Batlle

La nena de 9 anys que gairebé es va ofegar en una platja de Castelló va morir aquest dimarts a l'hospital Josep Trueta de Girona, segons Protecció Civil.

La menor va ingressar crítica en aquest centre sanitari juntament amb la seva germana de sis anys, que també va ser hospitalitzada pels mateixos fets. Aquesta ja ha estat donada d'alta de l'hospital.

La menor va patir l'accident amb la seva germana a la platja de Can Comes. Aquests fets, com va avançar Diari de Girona, es van produir poc després de les dues de la tarda en aquesta platja situada a ple parc natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

Per causes que es desconeixen, les dues menors es van ofegar mentre es banyaven a la zona que hi ha davant d'un càmping de la localitat. Les nenes van poder ser rescatades de dins de l'aigua i socorristes d'altres zones del voltant van acudir a l'emergència així com el SEM. La Policia Local de Castelló d'Empúries també.

Una de les nenes, la de sis anys va poder ser recuperada gràcies a les maniobres de reanimació (RCP) i l'altra, de no, en canvi, va resultar ferida crítica. Ambdues van ingressar a l'hospital Josep Trueta de Girona i aquest dimarts, la nena de 9 anys va perdre la vida perquè no va poder recuperar-se. És una menor de nacionalitat estrangera, informa Protecció Civil.

6 morts a les platges

Amb aquesta ja són sis les persones que han mort en platges de la Costa Brava durant aquest estiu.

Dissabte va ser un dia negre en medis aquàtics perquè un home de 84 anys va morir ofegat en una piscina de Puigcerdà mentre es banyava. El primer en aquest tipus de medi aquàtic de l'estiu a la província.

Precaució

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions a les platges, piscines i aigües interiors coincidint amb uns dies de temperatures molt altes. Si s'observa que algú es troba malament o té dificultats dins l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir presents sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.