Figueres tractarà els drets de les persones grans

Després de l’èxit de les dues convocatòries anteriors, experts parlaran sobre envelliment i bon tracte

Una fotografia de l'arxiu de la jornada de l'any passat.

Una fotografia de l'arxiu de la jornada de l'any passat. / FSE

DdG

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la Fundació Salut Empordà (FSE) i l’Ajuntament de Figueres organitzen la tercera jornada dedicada als drets de les persones grans, a l’Auditori dels Caputxins de Figueres, el divendres 20 d’octubre, de 8.45 h a 14.15 h. La jornada s’ha consolidat, després de tres anys, com un esdeveniment de referència, que atrau públic d’arreu del territori català. El títol d’aquesta edició és Els drets de les persones grans: bon tracte, envelliment amb sentit i atenció integral

L’acte consta de quatre blocs temàtics a càrrec d’especialistes de reconegut prestigi nacional i internacional, com Mayte Sancho, responsable de l’Observatori de l’Envelliment i la Dependència del Ministeri de Treball i Assumptes Socials, que ja va aportar la seva expertesa a la jornada del 2022, i Jordi Amblàs, director de l’estratègia d’atenció integrada del Departament de Salut, que ja va participar en la primera edició.

La jornada serà el tret de sortida d’un conjunt d’activitats complementàries, que s’emmarquen en la Setmana Compartir -del 6 a l’11 de novembre- i que posen en comú persones grans i alumnat de les escoles i els instituts de l’Alt Empordà. Totes les activitats, incloent-hi la jornada, sorgeixen del treball transversal que desenvolupen les tres comissions que integren la Taula Comarcal pels Drets de les Persones Grans. 

Hi col·laboren diverses comissions centrades en el suport a casos complexos de maltractament a la gent gran, de sensibilització i formació i de residències i centres de dia.