Operació antidroga a l'Alt Empordà: 13 detinguts, 5.000 plantes i 15 quilos de cabdells de marihuana requisats

Els Mossos d'Esquadra i Vigilància Duanera han escapçat un clan dedicat al cultiu i tràfic de marihuana a gran escala

En una nau llogada del carrer Vilamaniscle de Figueres s'ha localitzat una gran plantació

Operatiu en marxa de Mossos i vigilància duanera a l'Alt Empordà contra un grup criminal dedicat al tràfic de marihuana

ACN

Una operació policial de Mossos d'Esquadra i el Servei de Vigilància Duanera amb epicentre a Figueres té com a objectiu escapçar un clan dedicat al cultiu i tràfic de marihuana.

Ha començat de matinada i s'ha saldat amb 13 detencions, 5.000 plantes intervingudes en quatre plantacions i 15 quilos de cabdells de marihuana requisats. A banda en la quinzena d'entrades i escorcolls sobretot a l'Alt Empordà, s'han localitzat també dues armes de foc. Entre els arrestats hi ha el cap del grup criminal, que s'ha arrestat a la ciutat de Figueres.

El dispositiu tenia com a objectiu desmantellar aquest grup criminal que fa tràfic de marihuana i cultiu a gran escala i que està assentat a l'Alt Empordà.

Per exemple, al carrer Vilamaniscle -a prop de la carretera de Vilabertran- s'ha localitzat la plantació de marihuana més gran, es trobava en una nau llogada i era d'unes 2.500 plantes. Està situada en una illa de diverses naus i aquí, la policia ha desmantellat el cultiu.

Per evitar que es veiés la marihuana, els investigats tenien col·locades un munt de caixes a l'entrada de la nau. Els Mossos i Vigilància Duanera han tret moltes caixes, algunes amb mostreig de plantes i després s'ha anat desmantellant el cultiu extraient els aparells que serveixen per tenir-ne cura i les plantes. En aquest mateix vial, la policia havia desmantellat fa poques setmanes un altre cultiu en una nau i que també seria del mateix grup criminal.

En l'operatiu policial hi participen 250 agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), la BRIMO, l'ARRO, la unitat Canina, mitjans aeris i efectius de Seguretat Ciutadana dels Mossos així com Vigilància Duanera. També s'ha desplaçat l'helicòpter dels Mossos voltant per la zona.

Si bé l'epicentre de la banda és Figueres on s'han fet sis entrades, també s'han fet escorcolls a altres municipis com per exemple, l'Escala, Castelló d'Empúries, Vilamacolum, Vilacolum i Sant Pere Pescador. També se n'han fet a Girona ciutat.

A la ciutat de Figueres, l'operatiu s'ha centrat en diversos barris de la ciutat. S'han escorcollat naus, cases, pisos i locals del barri de Sant Joan, al centre i a la zona est també (carrer Vila-sacra, carrer Caserna o carrer Tapís). Al carrer Caserna per exemple també hi havia un local llogat en el qual han localitzat droga. En una casa de Figueres per exemple al costat del rebedor s'han trobat una porta que connectava cap a una altra casa i que finalment també s'ha escorcollat.

Durant el matí ja s'han fet diversos detinguts a qui s'acusa almenys tràfic de drogues, pertànyer en un grup criminal i blanqueig de capitals. Segons l'ACN, s'ha detingut un dels presumptes líders de l'organització a qui han arrestat en un registre al carrer Vila-sacra de Figueres. Aquí els Mossos s'han trobat el capitost amb el seu fill, però la detenció només ha estat la del pare.

INFORMACIÓ EN AMPLIACIÓ